Ondernemers kunnen vanaf nu een afvalbak of peukenpaal adopteren!

U kunt zich als ondernemer actief inzetten om te zorgen voor een schonere omgeving. De gemeente biedt u de mogelijkheid om een goed zichtbare afvalbak of peukenpaal te 'adopteren'. Hiermee biedt u het winkelend publiek een extra mogelijkheid om afval in een bak te gooien in plaats van op straat.

Samen schoner!
Een schone opgeruimde omgeving bij uw bedrijf of winkel. Dat wilt u toch ook? Een onderneming in een schone buurt wordt als aantrekkelijker, professioneler en klantvriendelijker gezien dan een onderneming in een rommelige straat. Daarnaast nodigt een schone omgeving meer uit om een winkel of horecavoorziening te bezoeken en hier geld te besteden.

Zwerfafval wordt niet opgelost door de gemeente alleen. Dit doen wij in samenwerking met verschillende partijen waaronder ook u als ondernemer. Onze medewerkers van team uitvoering zetten zich in om zwerfafval rondom winkels zo goed mogelijk te verwijderen. Maar zoals u weet komt er helaas weer snel nieuw afval bij op straat. Deze situatie willen wij graag samen met u verbeteren.

Adoptie Afvalbak en Peukenpaal
U kunt zich als ondernemer ook zelf actief inzetten om te zorgen voor een schonere omgeving. Mogelijk doet u dit al maar hierbij bieden wij u de mogelijkheid om een goed zichtbare afvalbak of peukenpaal van ons te 'adopteren'. Door deze bakken te plaatsen bij de ingang van uw onderneming biedt u het winkelend publiek een extra mogelijkheid om afval in een bak te gooien in plaats van op straat. Wij verwachten dat dit zorgt voor verbetering!

Wij plaatsen de bakken kosteloos bij u, maar het is wel de bedoeling dat u de peukenpaal of afvalbak zelf leegt. De bakken zijn niet zwaar en hierdoor makkelijk buiten te plaatsen op de tijdstippen dat u winkel geopend is en bij sluiting weer binnen te zetten.  Wij plaatsen de peukenpalen bij voorkeur op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen zoals bijvoorbeeld de ingang van een supermarkt etc.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met het team leefbaarheid van de gemeente Zwijndrecht via het e-mail adres:  wijkbureau@zwijndrecht.nl of 078 770 3705.

Wij hebben de volgende gegevens nodig:

  • Naam + bedrijfsnaam
  • Adresgegevens en telefoonnummer ( i.vm. afspraak maken over levering)
  • Voorkeur voor afvalbak en/of peukenpaal

De afvalbakken en peukenpalen zijn niet onbeperkt.
Dus wees er snel bij want op is op!

Peukenpaal

Afvalbak