Gratis startabonnement Milieubarometer nog tot en met oktober 2017!

"Een duurzamere bedrijfsvoering, energie besparen, afvalstromen verbeteren… Wat kan IK doen? En waar kan ik dan het beste beginnen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik dat terugverdiend?"

Deze vragen leven bij velen van u in de regio. Maar er zijn ook genoeg bedrijven die antwoorden hebben omdat zij al voortvarend met duurzaamheid bezig zijn. We kunnen leren van elkaar en samenwerken. Dat willen we in de Drechtsteden ook stimuleren. Om u te helpen krijgt u van uw gemeente een gratis startabonnement op de online milieubarometer. Die kunt u nog tot en met oktober 2017 afsluiten. Met de milieubarometer krijgt u inzicht in uw verbruik en ziet u waar u het beste op kan besparen.

Bekijk in dit korte filmpje wat collega's van u in de regio al doen en wat de milieubarometer ook voor u kan betekenen!

Waardevol hulpmiddel
De Milieubarometer is een waardevol hulpmiddel bij het besparen op energie en verminderen van milieubelasting. Na het invullen van energieverbruik en andere milieugegevens vertaalt de Milieubarometer deze in heldere grafieken en kengetallen die inzicht geven in de eigen milieuprestaties. Hij laat zien waar het meeste te besparen is en wat zinvolle maatregelen zijn.

Terugverdientijd van 5 jaar
De Milieubarometer geeft een overzicht van maatregelen die zich snel en zeker binnen 5 jaar terugverdienen. Door deze maatregelen uit te voeren voldoen bedrijven ook direct aan de wetgeving.

Middel voor communicatie, keurmerken en certificaten
Daarnaast helpt de Milieubarometer om aan wensen van klanten en opdrachtgevers te voldoen. Zij vragen steeds vaker om een CO2-footprint of een duurzaamheidsverslag, deze kunnen bedrijven eenvoudig zelf maken met de Milieubarometer. Ook is de Milieubarometer een goed hulpmiddel voor bedrijven die een duurzaamheidskeurmerk of certificaat willen halen of behouden. Veel bedrijven gebruiken de Milieubarometer om te voldoen aan de eisen van keurmerken zoals ISO 1400, de CO2-prestatieladder en Green Key.

Meer informatie vindt u op www.milieubarometer.nl.