Burgemeester bezoekt ‘doorstart’ voormalig hoofdkantoor Van Leeuwen Buizen Groep

Burgemeester Dominic Schrijer bezocht donderdag 12 oktober de bouwlocatie van het voormalig hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Het pand wordt grondig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor gebruik als modern kantoor onder de naam ‘De Nieuwe Lindt’. De onthulling van het bouwbord markeerde het officiële begin van de afbouwfase van het renovatietraject. 

De renovatie wordt gerealiseerd door VLOG B.V., het onroerend goed bedrijf van de Van Leeuwen Buizen Groep. In totaal komt er zo’n 2400 m² kantoorruimte beschikbaar, op een uitstekend bereikbare locatie midden in het industriegebied van Zwijndrecht. De begane grond wordt in maart 2018 betrokken door het bedrijf Jiffy, dat onlangs een nieuwe productiefaciliteit in Zwijndrecht in gebruik nam. Drie verdiepingen zijn nog beschikbaar voor huur. “Dit markante gebouw maakt als het ware een doorstart en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de revitalisering van het bedrijventerrein Groote Lindt. De Nieuwe Lindt maakt Zwijndrecht nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor bedrijven”, aldus burgemeester Dominic Schrijer.

De bouw van het kantoor startte in 1954 naar ontwerp van de bekende Rotterdamse wederopbouwarchitect H.D. Bakker. Het hoofdkantoor van Van Leeuwen was er jaren gevestigd en verhuisde in 2011 naar een nieuw pand bij het eigen buizenterrein aan de Lindtsedijk. Na meer dan 60 jaar komt het voormalige hoofdkantoor met een kenmerkende architectuur uit de jaren vijftig van de vorige eeuw beschikbaar als moderne kantoorlocatie. “Ik zie dit pand zo’n beetje als het Van Nelle-gebouw van Zwijndrecht”, zegt Andries Lugten van Lugten Malschaert Architecten. “Voor bedrijven biedt het een prachtige omgeving om in te werken.”

Onthulling bouwbord nieuwe pand Van Leeuwen Buizen