Gratis startabonnement Milieubarometer voor Zwijndrechtse bedrijven

De gemeente Zwijndrecht biedt bedrijven een gratis startabonnement op de Milieubarometer aan. De Milieubarometer is een online milieuregistratie die de milieuscore en bijbehorende kosten van uw bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar maakt. Door het gebruik van de barometer kunt u fors op kosten besparen.

Voor elk bedrijf is duurzaam ondernemen belangrijk. Het is een manier om de gebruikskosten te verlagen, het imago te verbeteren en te voldoen aan eisen van de klant of de overheid. Helaas hebben veel bedrijven moeite om zich gestructureerd bezig te houden met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Om dit de vereenvoudigen heeft stichting Stimular een Milieubarometer ontwikkeld.

Hoe werkt de Milieubarometer? U vult gegevens over energie, water, afval, emissies, transport en eventueel papierverbruik in. Vervolgens ziet u in verscheidene staafdiagrammen welke milieuaspecten het meest bijdragen aan de totale milieuscore en bijbehorende kosten van uw bedrijf. Het effect van besparingsmaatregelen kan gemonitord worden door het volgende jaar de Milieubarometer weer in te vullen. Deze resultaten kunnen ondernemers eenvoudig communiceren met behulp van de geautomatiseerde rapportagefunctie of het Milieubarometer Certificaat.Aanbieder Milieubarometer

Voordelen van de Milieubarometer:

  • eenvoudig in te vullen
  • geeft de prioriteiten voor het terugdringen van uw milieugerelateerde kosten
  • voldoet aan de eisen aan milieuregistratie van de overheid
  • maakt de communicatie over uw milieuprestatie makkelijk

Alle bedrijven in de Drechtsteden kunnen een gratis startabonnement krijgen. Kijk hiervoor op https://online.milieubarometer.nl/aanmelden/drechtsteden/. Voor meer informatie kijkt u op www.milieubarometer.nl of neemt u contact op met Bert van Hemert (telefoon 078-7703620 of b.van.hemert@zwijndrecht.nl).