Duurzaamheidsestafette voor het MKB

Wilt u als MKB-er graag bijdragen aan het milieu, maar weet u niet goed hoe u het meeste resultaat kunt bereiken? Doe dan gratis mee aan de duurzaamheidsestafette! De gemeenten in de Drechtsteden starten samen met Stichting Stimular dit voorjaar een estafette voor het MKB.

Snel praktisch resultaat
Als u deelneemt komt  een medewerker van Stimular bij u langs en loopt samen met u door het gebouw en de werkprocessen. Vervolgens vult de medewerker de 'Milieubarometer' in. Dit kost slechts een paar uur waarna u in één oogopslag ziet hoe goed uw bedrijf scoort op diverse milieuaspecten, zoals energieverbruik, CO2-uitstoot, water, afvalstromen, transport en papierverbruik. Achteraf ontvangt u een lijst met praktische besparingsmaatregelen.

Geef het stokje door
Vervolgens geeft u het estafettestokje door aan een bedrijf uit de regio. Deelname is gratis en u kunt tot het einde van het kalenderjaar gebruik blijven maken van de Milieubarometer. Daarna kunt u desgewenst verlengen tegen 65 euro per jaar (prijspeil 2016, excl. BTW).

Driedubbel winst
Met de Milieubarometer kunt u winst boeken. Niet alleen op het gebied van milieu, maar ook door kosten te besparen op bijvoorbeeld energieverbruik. Door u op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te onderscheiden voor klanten, samenwerkende bedrijven en toeleveranciers maakt u uw bedrijf toekomstbestendig. Met de estafette kunt u op een efficiënte manier, met extra ondersteuning vanuit Stimular, verschil gaan maken!

Meld u direct aan bij Anouk Schrauwen van Stimular: a.schrauwen@stimular.nl.

Voor meer informatie over het gratis startabonnement op de Milieubarometer voor Zwijndrechtse bedrijven, kijkt u hier.

Aanbieder milieubarometer