Gemeente Zwijndrecht blaast aanpak administratieve lastenverlaging nieuw leven in

Overbodige of tegenstrijdige regels, ingewikkelde formulieren? Ieder jaar opnieuw dezelfde gegevens invullen? Komt u dit bekend voor? Een onderdeel van het Economisch Programma is het verminderen van de administratieve lasten voor ondernemers (en inwoners).

We proberen waar mogelijk regels te schrappen of te vereenvoudigen en formulieren te digitaliseren. Er is reeds een start gemaakt door een aantal regels te schrappen uit de Algemene Plaatselijke Verordening. Naast schrappen zijn er ook vergunningen vervangen door een melding of algemene regels. Ook digitalisering maakt onderdeel uit van het proces. Formulieren voor allerhande aanvragen zijn waar mogelijk vereenvoudigd en digitaal beschikbaar gesteld.

Gebruik de Kafkaknop
Voor een optimaal resultaat op lange termijn blijven wij alert op nieuwe mogelijkheden voor administratieve lastenverlaging. Het is een continu proces waarbij ook uw ervaringen en suggesties een bijdrage kunnen leveren.

Heeft u last van administratieve lastendruk? Een kafkaiaanse situatie in beeld? Gebruik de Kafkaknop! kafka@zwijndrecht.nl

Voor meer informatie zie de pagina: Meld overbodige regels.

Meld overbodige regels