Onderscheidingen voor twee vertrekkende raadsleden

Burgemeester Dominic Schrijer van de gemeente Zwijndrecht reikte dinsdag 27 maart 2018 Koninklijke onderscheidingen uit aan de vertrekkende raadsleden mevrouw A.H.D. Hoekstra – van der Poort en de heer M.M. Schenkel.

27 maart was de afscheidsvergadering van de gemeenteraad. Vanwege hun bijzondere verdiensten voor de Gemeenteraad van Zwijndrecht zijn tijdens deze vergadering Marius Schenkel en Anke Hoekstra  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De raad nam afscheid van de raadsleden Marius Schenkel, Anke Hoekstra, Siham Berrag, Ron Bijl, Marian Pater, Ahmet Savas, Johan Limberger, Mark Roodbol en Andre Veth en van de burgerraadsleden Kees de Keizer, Niels Florusse, Dick Groenewoudt en Nelleke den Boer. Veel lof van burgemeester Dominic Schrijer voor alle inzet van raadsleden en burgerraadsleden de afgelopen jaren.  

Tot slot een staande ovatie van de gemeenteraad voor het thuisfront: Dank en waardering aan geliefden voor de vele avonden waarop raadsleden niet aanwezig waren.

 

Vanwege hun bijzondere verdiensten voor de Gemeenteraad van Zwijndrecht  zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Hieronder volgt een overzicht van de verdiensten van de decorandi:

  • Mevrouw A.H.D. Hoekstra – van der Poort, geboren 5 augustus 1967 te Rotterdam

Sinds 2003 is mevrouw Hoekstra onafgebroken raadslid voor de VVD geweest in de Gemeenteraad van Zwijndrecht, waarbij ze zich met hart en ziel heeft ingezet op het terrein van onderwijshuisvesting, kinderen in armoede, de gemeente financiën en de lokale wet- en regelgeving. In de periode van 2002 tot en met 2003 was zij burgerraadslid. Ook is ze lid van de agendacommissie en één van de vaste voorzitters van de commissievergaderingen (carrousels) geweest.

 

  • De heer M.M. Schenkel, geboren 21 november 1950 te Zwijndrecht

Sinds 1998 heeft de heer Schenkel onafgebroken in de Gemeenteraad van Zwijndrecht zitting gehad. In deze periode heeft hij zich binnen de Gemeenteraad ingezet als fractievoorzitter CU/SGP, vicevoorzitter, lid van de agendacommissie, het presidium, de werkgeverscommissie en vertrouwenscommissie.

Vrijwillige activiteiten, die meespelen in de toekenning van een Koninklijke onderscheiding:

Als secretaris van het afdelingsbestuur Drechtsteden van Dit Koningskind heeft de heer Schenkel zich gedurende een periode van 10 jaar (1977 - 1987) ingezet voor Christenen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Hij organiseerde activiteiten, was actief in de fondsenwerving en gaf voorlichting.


Vanaf 2000 zet deze kandidaat zich vrijwillig in voor Hospice Kuria. Hij gaat meerdere keren per jaar naar Amsterdam om gedurende een weekend of (mid)week ondersteuning en begeleiding te geven aan de bewoners van de hospice, die terminaal ziek zijn en nog een korte levensverwachting hebben. Ditzelfde doet hij sinds 2007 bij Hospice De Cirkel, waar hij met liefde en toewijding voor de ernstig zieke bewoners zorgt.

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht

livecom.net chat