Fred Loos (ABZ): Gymzaal Heer Oudelands Ambacht

Wat een teleurstelling nu de eerste voorstellen voor een gymzaal voor de kinderen van de Notenbalk en de Develhoek het niet gehaald hebben.

De omwonenden van beide locaties hebben beiden liever deze voorziening niet. De argumenten hiervoor zijn onder anderen de verwachte parkeerproblemen, overlast, vergrijzing van de wijk, als ook de hoogte van de gymzaal.

ABZ is van mening dat een dergelijke voorziening in de wijk hoort. Wij hebben de wethouder gevraagd om twee voorstellen uit te werken. Eén voorstel zoals afgelopen dinsdag gedaan werd, het verhogen van de al aanwezige verdiepte speelzaal.  zou  een mogelijkheid kunnen zijn.

Een ander uit te werken voorstel, door ons gevraagd. Is enkel en alleen een gymzaal voor de beide scholen, verdiept aangelegd. Deze gymzaal kan alleen overdag gebruikt worden en, zo hebben wij gevraagd, niet in de avond.

Daarnaast zou voor overdag O&O gevraagd kunnen worden om gymoefening aan de vergrijzende bewoners aan te bieden. Wij denken zo tegemoet te komen aan de bezwaren van omwonenden en de kinderen hun gymvoorziening te geven.

http://nl-nl.facebook.com/abzwijndrecht

Uitgelicht

livecom.net chat