De rekenkamerfunctie in de toekomst

Op 30 juni van 10.00-12.00 organiseren de drie Drechtstedengemeenten een symposium.

Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3


"De rekenkamerfunctie in de toekomst


Zaterdag 30 juni van 10.00 tot 12.00 uur

Gemeentehuis Zwijndrecht,

Raadhuisplein 3,

3331BT Zwijndrecht

8 minuten lopen van het station (gratis) parkeergelegenheid aanwezig


De gemeenteraden  van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben  - elk op hun eigen manier – de wens uitgesproken zich opnieuw te oriënteren op de toekomst van hun rekenkamer(commissie).

Daarom hebben deze drie Drechtstedengemeenten het initiatief genomen om een symposium te organiseren in het gemeentehuis van Zwijndrecht.


Sprekers:


Afbeelding 4


Gerrit Hagelstein: Griffier gemeente Ede en voorzitter rekenkamercommissie Lingewaard.Afbeelding 5


Paul Hofstra: Directeur van de rekenkamer Rotterdam, tevens directeur van de rekenkamers van Barendrecht, Capelle aan den IJssel en Lansingerland.


Afbeelding 6


Alma Schaafstal: Extern lid en voorzitter van de rekenkamer Zeist. Programme Director CreaTe / HMI at University of Twente.


Afbeelding 7


Kirsten Veldhuijzen: Lid van de rekenkamer Delft. Werkt bij de Algemene Rekenkamer als strategisch onderzoeker bestuurlijk en financiële verhoudingen.


Dagvoorzitter:


Afbeelding 8


Petra Habets: Voorzitter van de rekenkamercommissie van Den Bosch en van 2005 tot april 2018 voorzitter van de rekenkamercommissie van Zwijndrecht.Programma:

10.00 tot 10.40 uur: Sprekers geven kort vanuit hun perspectief en achtergrond hun visie op de toekomst van de rekenkamer (commissie)


10.40 tot 12.00 uur: Wereldcafé waar bij u op een informele manier de gelegenheid krijgt, aan een

4-tal tafels, roulerend met de sprekers te discussiëren, vragen te stellen en inspiratie op te halen voor uw eigen rekenkamer (-commissie) Aan elke tafel wordt u verrast met iets lekkers.Doelgroep:

De rekenkamers, (burger-) raadsleden, colleges uit de regio Drechtsteden en andere geïnteresseerden.

De organisatie van dit symposium is in handen van Petra Habets, die afscheid neemt als voorzitter van de rekenkamercommissie Zwijndrecht.


U kunt zich aanmelden door een mail te sturen (met naam en aantal deelnemers) aan

Hanneke Kooyman H.Kooyman@zwijndrecht.nl secretaris van de rekenkamercommissie Zwijndrecht


Meld u tijdig aan. Bent u na aanmelding verhinderd? Laat dat ons dan zo spoedig mogelijk weten via bovenstaand mailadres.Wij kijken uit naar uw komst !

Uitgelicht

livecom.net chat