Waalbos (Heerjansdam/Rijsoord)

Het Waalbos is open voor publiek. De officiële opening is op vrijdag 12 mei om 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Het Waalbos is een nieuw recreatiegebied van 185 hectare tussen de Waal en rangeerterrein Kijfhoek. Het gebied zal vooral voor wandelaars aantrekkelijk zijn. Ook is er een fietspad aangelegd dat aansluit op de regionale routes. Voor schaatsliefhebbers is er, bij voldoende vorst, een mogelijkheid om gebruik te maken van de ijsbaan. Op 12 mei, als de eerste blaadjes groen kleuren, vindt de officiële opening van het Waalbos plaats.

Bijdrage voor bezoekerscentrum Waalbos
Stichting Bezoekerscentrum Waalbos ontvangt een eenmalige bijdrage van € 350.000 voor de bouw van het Bezoekerscentrum Waalbos. Dit centrum gaat functioneren als ontvangst- en opslagruimte voor Stichting Natuurbeheer Waalbos, Vereniging IJsclub Rijsoord en Omstreken en de Stichting de Rijsoordse Molen.
 

Nieuwsbrieven

Meer weten over de aanleg en ontwikkelingen van het Waalbos? Lees hieronder de nieuwsbrieven.

Waalbos krijgt kleur

November 2016 - Nu de contouren in het landschap zichtbaar zijn kan het bos aangeplant worden. Het gebied verandert in een jong bos.  In deze nieuwsbrief laten we betrokkenen bij het Waalbos aan het woord.

Waalbos werkzaamheden in volle gang

Maart 2016 - In deze folder informeren wij u over de uitvoering, de organisatie en de planning van de werkzaamheden. De start is eind november 2015 op feestelijke wijze gevierd. Met het vervoersbedrijf RET en schoolkinderen plantten we de eerste bomen.

Waalbos groeit

November 2015 - In de komende maanden voert een aannemer grondwerkzaamheden uit, graaft water en legt paden aan. Daarna kunnen de bomen geplant worden. De totale uitvoering duurt ongeveer twee jaar

Krantenartikel

Visdief is er al, nu de bever nog