Nationale Buitenspeeldag

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Die dag wordt Nederland één grote speelplek!

Ook de gemeente Zwijndrecht doet graag mee aan de Buitenspeeldag.  We vinden het belangrijk dat kinderen lekker kunnen buiten spelen. Het prikkelt de fantasie en is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek Ieder jaar kunnen straten zich hiervoor aanmelden. 

De bewoners van de deelnemende straat zorgen vooor de ideeen en de uitvoering, de gemeente ondersteunt door het regelen van de afzettingen en het aanvragen van de benodigde vergunningen.  Verder kunnen de straten een financiele bijdrage aanvragen bij de wijkplatforms en de dorpsraad.

Helaas kunnen straten waar de bus doorheen rijdt niet mee doen aan de Buitenspeeldag.

Buitenspeeldag Surinamestraat

Buitenspeeldag 2019

Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats op woensdagmiddag 12 juni.  Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kunnen de kinderen veilig op straat spelen, omdat er dan geen auto's door de deelnemende straten mogen rijden.

Hieronder vindt je een overzicht van de deelnemende straten  (in verband met het aanvragen van de vergunning is niet meer mogelijk om in te schrijven voor dit jaar).  Bij sommige straten kun je doorklikken en zo meer informatie over de activiteiten vinden.

 
Wijk Deelnemende straten
Walburg grote grasveld Schotse Tuin Op 13 juni is er ook een buitenspeeldag speciaal voor ouderen op het grasveld Schotse Tuin
Nederhoven Kerkweg, secundair grasveld
Nederhoven Speeltuin tussen de Geerestein en Gunterstein
Heer Oudelands Ambacht Hindemithstraat, in de speeltuin
Heer Oudelands Ambacht Sweelinckplantsoen tussen Mendelsohnplantsoen en Beethovenlaan
Noord Venusstraat
Noord Speeltuin Buitenpret naast de Jan Steenstraat
Centrum Prins Hendrikstraat 2 (voor het Badhuis)
Kort Ambacht Winkelplein Kort Ambachtlaan. Tussen de winkels en bij Verhage voor de deur
Kort Ambacht W.P. Speelmanstraat 28
Kort Ambacht Bij moskee beginpunt van Surinamestraat, Arubastraat, Balistraat eindpunt kruising Surinamestraat/Witte de Withstraat
Kort Ambacht Crocusstraat

 

Heerjansdam

In Heerjansdam is de Buitenspeeldag dit jaar op een andere dag, namelijk op 5 juni. Die woensdagmiddag kunnen de kinderen van 13.00 uur tot 17.00 uur heerlijk komen spelen, dansen en genieten in de speeltuin aan het Aalbespad.

Vragen?

Heb je vragen over de Buitenspeeldag of wil je volgend jaar ook graag meedoen? Neem dan contact op met de gemeente via wijkbureau@zwijndrecht.nl of bel naar (078) 770 3705.