Een schone wijk

Cartoon zwerfafvalBewoners van een aantal buurten in Kort Ambacht en Noord ervaren overlast van afval. Er ligt zwerfafval in de straat. Mensen plaatsen illegaal vuil bij containers. Ze zetten grofvuil langs de straat, terwijl daarvoor geen afspraak is gemaakt. Met het actieplan Kort Ambacht en Noord werken bewoners en de gemeente samen aan schone buurten.

Handhaven

De gemeente laat Toezicht strenger controleren bij de gemeenschappelijke (ondergrondse) afvalcontainers. Op plekken waar het regelmatig fout gaat, krijgen omwonenden informatie over het gebruik van deze afvalcontainers.

Zwijndrecht Werkt

In juni startte het buurtserviceteam van de stichting Zwijndrecht Werkt! in Noord. Deze stichting beheert een leer- en werkbedrijf. Het team zet zich in voor een schone, hele en veilige wijk en doet bijvoorbeeld werkzaamheden rondom scholen en buurtcentra. De eerste resultaten in Noord zijn al zichtbaar! Over ongeveer een half jaar wordt ook in Kort Ambacht een team van Zwijndrecht Werkt! ingezet.

Wat kunt u zelf doen?

Wilt u een keer samen met het team Zwijndrecht Werkt! en uw medebewoners uw straat van een opschoonbeurt voorzien? Laat het de gemeente weten via wijkbureau@zwijndrecht.nl.Verder kunt u een melding doen over zwerfafval of illegaal geplaatst afval via telefoonnummer 14 078 of via www.zwijndrecht.nl. De gemeente lost uw melding snel op. Indien een oplossing meer tijd kost, nemen wij hierover contact met u op. U ontvangt altijd een antwoord.

Als ZAPper aan de slag

U kunt ook als zogenaamde ZAPper (zwerfafval pakker) aan de slag gaan in uw buurt. Inmiddels zijn er 86 ZAPpers actief in Zwijndrecht. ZAPpers helpen Zwijndrecht schoon te krijgen én te houden. Ongeveer één keer in de week ruimen zij het zwerfafval op in de straat, buurt of park. Wilt u ook aan de slag? Haal dan een gratis afvalgrijper op bij kinderboerderij de Kiboe-hoeve, Parklaan 7 in Zwijndrecht.

Meer informatie

In het actieplan Kort Ambacht en Noord staan meer maatregelen en activiteiten voor een leefbare openbare ruimte. Het actieplan vindt u hier.