Speelplek Klippershaven

Een aantal maanden geleden kregen bewoners de mogelijkheid om via een vragenlijst hun voorkeuren aan te geven voor de inrichting van de speelplek aan de Klippershaven. Daar zijn vervolgens drie ontwerpen van gemaakt waar op gestemd kon worden.

Het is zover!

Na maanden van voorbereiding, samen met kinderen en bewoners uit de buurt, start de gemeente in de week van 8 t/m 12 oktober met het aanleggen van de nieuwe speelplek aan de Klippershaven. Het wordt een echte droomspeeltuin! Kinderen in alle leeftijden kunnen hier straks heerlijk klimmen, klauteren, glijden en spelen. We verwachten dat de speelplek eind oktober klaar zal zijn.

Definitief ontwerp

Buurtbewoners en kinderen hebben via een vragenlijst hun wensen voor de nieuwe speelplek kenbaar gemaakt. Op basis van deze wensen zijn drie verschillende ontwerpen gemaakt voor de speelplek. Iedereen heeft kunnen stemmen op zijn of haar favoriete ontwerp. Uiteindelijk is gekozen voor ontwerp 2 van de firma IJslander. Het winnende ontwerp kun je hier bekijken: Klippershaven.

Planning

De aannemer verwacht ongeveer 3 weken nodig te hebben om de oude speelplek op te ruimen en de nieuwe speelplek aan te leggen. Hierbij zijn we wel afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden. Gelijktijdig is de aannemer ook bezig met de aanleg van de nieuwe speelplek aan de Adriaan Banckertstraat. Dit kan betekenen dat de uitvoerders soms op een andere locatie aan het werk zijn.

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Maaike Burggraaf via het algemene telefoonnummer van de gemeente Zwijndrecht 14 078 of via het e-mailadres m.burggraaf@zwijndrecht.nl.

 

Ontwerp speelplek Klippershaven