Praat met de raad: Evert Jan van de Mheen (CDA)over Kijfhoek in de landelijke belangstelling van het CDA

Al enige tijd geleden, op 5 oktober, heeft ons Tweede kamerlid Mustafa Amhaouch op uitnodiging van de CDA fractie Zwijndrecht een bezoek gebracht aan het rangeerterrein Kijfhoe

Dhr. Amhaouch heeft zich laten informeren door ons, door ProRail en door het college over de veiligheidssituatie op Kijfhoek.

Een belangrijk punt is de aanleg van calamiteitenwegen. Die geven de hulpdiensten veel betere mogelijkheden een incident te bestrijden. Daarmee wordt het voor onze inwoners ook veiliger. Alhoewel die afspraak jaren geleden is gemaakt, blijft de uitvoering achterwege.

In nauwe samenwerking met college en de rest van de raad, hebben we Mustafa Amhaouch van de noodzaak hiervan kunnen overtuigen. Dat is aanleiding geweest voor Mustafa Amhaouch een motie in te dienen die aandringt op spoedige besluitvorming over de calamiteitenwegen door de staatssecretaris.

Dat is dan weer het voordeel dat je als landelijk partij in de plaatselijke politiek hebt. Goede contacten met 'Den Haag' zijn hard nodig! Dank dus aan onze landelijke CDA-fractie.

 

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of per e-mail E.vande.Mheen@zwijndrecht.nl