Praat met de raad: Sabine Schipper (D66) en Mirjam Slobbe-Voogt (CDA)

Beste Zwijndrechtenaren,

Wat zijn wij ongelofelijk trots. Trots op hoe Zwijndrechtenaren gezamenlijk omgaan met de Coronacrisis. Vol daadkracht, creativiteit, medemenselijkheid, maar vooral door het samen te doen! Boodschappen worden gedaan voor buren, stoepkrijt tekeningen gemaakt voor opa’s en oma’s, kaartjes verstuurd naar onbekenden, kinderen krijgen thuis digitaal onderwijs van school, we werken massaal vanuit huis en we ontmoeten elkaar zoveel mogelijk online via allerlei programma’s en app’s. En dat doen we allemaal om het verspreidingsrisico zo klein mogelijk te maken.

 

Maar doordat we het verspreidingsrisico zo klein mogelijk (moeten) maken, zijn er ook Zwijndrechtenaren eenzaam. Omdat ze zelf niet meer naar de supermarkt kunnen voor boodschappen, naar het wijkcentrum voor een goed gesprek of omdat ze niet zoveel mensen om zich heen hebben om te helpen. Het Coronavirus wordt niet voor niets het eenzaamheidsvirus genoemd. Wellicht kunt u wel wat hulp gebruiken met de boodschappen of heeft u er behoefte aan om met iemand te praten. Kijk dan eens op het platform ‘Zwijndrecht voor elkaar’ via zwijndrechtvoorelkaar.nl en stel heel laagdrempelig uw hulpvraag. Of neem op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact op met het belteam van Diverz via 078-6206060. Bel gerust!

Wellicht wilt u graag iemand helpen in deze onzekere tijd. Het aanbieden van allerlei soorten hulp kan ook heel gemakkelijk via ‘Zwijndrecht voor elkaar’.

Want alleen samen komen we hier doorheen!

Met warme groet,

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht

of mail  M.Slobbe-Voogt@zwijndrecht.nl en/of SK.Schipper@zwijndrecht.nl

 

Onderschrift foto: ‘Mirjam Slobbe(CDA) en Sabine Schipper (D66) hebben elkaar online ontmoet om deze gezamenlijke column te schrijven’