Praat met de raad Jacob van der Duijn Schouten (ChristenUnie-SGP) over: Een gezamenlijke rustdag waardevol voor ons sociale leven!?

De zondagsopenstelling lijkt een onschuldige stap, maar dat vinden wij als ChristenUnie-SGP niet. Wie staan er straks elke zondag voor u klaar in de winkel?

Een moeder/vader (voor extra inkomen), een student (25% heeft burn-out verschijnselen), …    

De ondernemers zijn blij met de omzetgroei. Maar welke “offers” brengen we met elkaar? Door afscheid te nemen van een gezamenlijk rustdag, komt ons sociale leven onder druk te staan. Uit een schatting van de OESO* bleek dat verschillende aandoeningen (waaronder o.a. burn-out) Nederland ongeveer 20 miljard euro kostten (Zwijndrecht 52 miljoen euro?!).

Nederland heeft christelijke wortels! Dankbaar mogen we zijn voor o.a. het werk van Erasmus en Luther. Maar de christelijke boom is al om en het lijkt alsof de wortels er ook uit moeten. Vanuit de christelijke politiek voelen wij ons geroepen de verbinding met juist de christelijke wortels niet kwijt te raken. Wat ons nu te doen staat is: bidden, wachten en het goede doen (Bonhoeffer).

*zie https://nos.nl/l/m/2006702

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of per e-mail

j.van.der.duijn.schouten@zwijndrecht.nl