Praat met de raad Jacob van der Duijn Schouten (ChristenUnie-SGP: “Als je geen honderd mensen kunt helpen, help er dan eentje” moeder Teresa

In Zwijndrecht heeft één op de vijf inwoners te maken met financiële uitdagingen.

Er leven zelfs 1200 kinderen in Zwijndrecht in armoede. Als ChristenUnie-SGP zijn we dan ook heel blij met het Deltaplan Armoedebestrijding. Wethouder Tycho Jansen kwam met een voorstel om drie jaar lang elk jaar 500.000 euro extra te besteden (dus naast bestaande middelen) om mensen met (dreigende) financiële problemen te helpen.

Als u geen stress ervaart met betrekking tot uw financiële situatie, wilt u misschien wel de ruim 8.000 inwoners met financiële uitdaging in Zwijndrecht helpen … Als u er geen 100 mensen kunt helpen, help er dan eentje. Meld u bijvoorbeeld aan bij SchuldHulpMaatje, HiP, Stichting Jong Zwijndrecht, de Voedselbank of huiswerkbegeleiding (samenwerking Diverz en kerken in Zwijndrecht).

Heeft u juist een financiële uitdaging? Uit ervaring blijkt het belangrijk te zijn over financiële problemen te praten. U bent namelijk niet alleen en hoe langer u wacht, hoe groter uw probleem mogelijk wordt! De hierboven genoemde organisaties helpen u graag verder.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, of e-mail j.van.der.duijn.schouten@zwijndrecht.nl.