Praat met de raad, Fred Loos: Wij hunkeren naar menselijk contact, U ook?

2020 zal de geschiedenisboeken in gaan als het jaar van de Covid-19 Pandemie die nu al weer 10 maanden gaande is. Terwijl wij dit zo schrijven, dan denken wij: ‘zo lang alweer, het lijkt wel gisteren’. Een vaccin is beschikbaar zodat we kunnen gaan werken aan het overwinnen van dit virus. Zoals we de bof, mazelen en rodehond overwonnen hebben en we daarvoor als kind ingeënt worden met de bekende BMR prikken.

 

De feestdagen liggen achter ons. Deze zijn anders gevierd dan ooit tevoren. Niet groots met je kennissen, familie en/of vrienden, maar dit jaar met je eigen gezin of met beperkt bezoek. Misschien moeten we dit zien als ‘minder is soms ook meer’. Hoe lang is het geleden dat u echt alleen met uw eigen gezin, partner of vriend deze dagen hebt kunnen vieren zonder andere verplichtingen?

 

Voor 2021 wachten ons weer vele uitdagingen, mooie kansen, en hoop ik dat we elkaar snel weer de hand kunnen schudden, een schouderklopje kunnen geven hier en daar in plaats van een elleboogstoot uit te delen.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, www.facebook.com/abzwijndrecht/ of mail naar f.loos@zwijndrecht.nl