Praat met de raad, Fred Loos (ABZ): Zwijndrecht groeit

Zwijndrecht groeit verder in het aantal woningen. Op het voormalige Euryza terrein aan de oever naast het Veer- en Maasplein wordt flink gebouwd. De Koningshof wordt betrokken en er worden voor de spoorzone en op de noordoevers nieuwe plannen ontwikkeld.

 

Ondertussen wordt de wetgeving, zoals we eerder schreven aangepast en in de omgevingsvisie opgeschreven. ABZ is van mening dat het bestaande beleid in de omgevingsvisie moet worden opgenomen. Daarin moet duidelijk zijn dat wij de A16 willen overkappen en het spoor willen onder tunnelen om het hele gebied weer leefbaar te maken en Zwijndrecht weer aan elkaar te ritsen. Géén plannen die morgen gerealiseerd zullen zijn maar de aandacht hiervoor is noodzakelijk.

 

Wij willen Zwijndrecht leefbaar ontwikkelen en bouwen voor alle groepen, sociale en middenklasse huurders, starters, doorstromers, statushouders en senioren. Zorgdragen voor werk en de lokale economie, werken aan de oplossingen die Zwijndrecht nodig heeft.

 

Dat doen we voor en samen met onze inwoners, de woningbouwcorporaties, investeerders & ondernemers in en met de gemeenteraad.

 

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht en/of www.facebook.com/abzwijndrecht/

en/of via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl