Praat met de raad, Fred Loos (ABZ): Zwijndrecht Sport- en beweegakkoord, bewegen doen we samen

Afgelopen week waren wij, samen met andere partijen uit de raad, uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij vele organisaties vanuit diverse invalshoeken de samenwerking zochten op het gebied van sport en bewegen.

Van de bank, gewichtsconsulent, verenigingen, stichtingen tot de welzijnsorganisatie, scholen en gemeente waren vertegenwoordigd op deze avond. In totaal ruim 100 personen waarvan er vele, ideeën hadden hoe bij te dragen aan de diverse thema’s. “Geef ruimte aan sport”, “Bewegen is gezond”, “Bewegen is veilig voor iedereen”, “Bewegen doen we samen”, “Iedereen kan het doen” en “Jong geleerd is oud gedaan”

Voor ons als raadsleden goed om te zien dat zoveel mensen zich betrokken voelen bij het welzijn van onze inwoners en met hun ideeën anderen probeerden te enthousiasmeren om aan hun idee mee te werken. Dat was de bedoeling van deze bijeenkomst en het is dan goed om te zien dat dit ook gebeurd is. Dat vele ideeën voorzien zijn van namen van personen en/of organisaties die deze willen gaan uitvoeren.

Voor meer informatie en filmpje: www.zwijndrecht.nl/sportakkoord

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrechtwww.facebook.com/abzwijndrecht/

via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl.