Praat met de raad: Fred Loos (ABZ): Gymzaal Heer Oudelands Ambacht weer een stap dichterbij

Ook voor ons is het niet te begrijpen dat een voorstel vanuit de kinderen uit de wijk uit 2014 nu in 2020 (pas) leidt tot besluitvorming en de bouw van de daarvoor ook al zeer gewenste gymnastiekzaal. Door de inbreng van de omwonenden is gekozen voor een verdiepte aanleg om zo het volume en de hoogte te beperken.

 

Op 26 mei hebben wij er als raad over gesproken waarbij de geschiedenis, maar nu met het coronavirus als argument, zich herhaalde. Samen met de PvdA, VVD en ZPP hebben wij voor het voorstel gestemd. Dit in de wetenschap dat de tijd waarin we leven niet gemakkelijkste is en dat wij nog voor financiële uitdaging gesteld zullen worden. We zijn benieuwd of er bij de overige investeringen die we dit jaar doen dezelfde argumenten op tafel komen om iets niet nu te doen?

 

De kinderen gaan, dat was en is voor ons het belangrijkste, wekelijks meer uren gymnastiek krijgen. Dit omdat voorheen de looptijd van en naar de Develhal gezien werd als 'gymtijd' omdat het anders niet in het lesprogramma in te passen is.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht en/of www.facebook.com/abzwijndrecht/

en/of via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl