Praat met de raad Fred Loos (ABZ): Durf te Dromen!

Onlangs hebben wij een presentatie gekregen van 6 van de 25 gemaakte plannen voor de spoorzone hoe deze er anno 2070 uit zou kunnen zien.

Deze plannen zijn gemaakt door 220 studenten Bouwkunde van de Technische Universiteit uit Delft. Zij waren afgereisd naar Zwijndrecht waar ze te horen kregen welke 6 winnende plannen er waren. Hierna zijn deze in 10 minuten uiteengezet om vervolgens hieruit de 3e meest aansprekende plannen te kiezen.

Als aanwezige raadsleden zijn wij trots op wat we gezien hebben en dankbaar voor de tijd die de studenten aan de Spoorzone in Zwijndrecht en Dordrecht besteed hebben. Veel veldwerk verricht en vervolgens binnen het team in rollen gewerkt van bewoner, bestuurder, econoom enz. Dit om een zo breed mogelijk beeld te krijgen. Het verkregen materiaal is zeer goed bruikbaar bij de toekomstige plannen.

Vooral de blik op 2070 durven zetten hoe het er dan zou kunnen zijn. Uiteraard met zorg voor het bestaande. Zodat de studenten van nu hier als gezin of misschien wel Opa en Oma wonen, de kinderen en de kleinkinderen in de buurt hebben....................

Blijven dromen.

Dank aan de studenten en hun begeleiders van de TU Bouwkunde Delft​

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail f.loos@zwijndrecht.nl

 

www.facebook.com/abzwijndrecht/