Praat met de raad Fred Loos (ABZ): Dank aan de vrijwilligers

Afgelopen vrijdag was in het land weer de nationale lintjesregen. Zo ook in Zwijndrecht, waarmee aan inwoners vanuit Zwijndrecht en/of Heerjansdam op een bijzondere wijze waardering werd uitgesproken.

Gewaardeerd, waarbij zij uit handen van Burgemeester Strijk de versierselen opgespeld kregen en daarmee toetreden tot het legioen van gedecoreerden. Op deze wijze wordt maar weer eens onderschreven hoe belangrijk vrijwilligers zijn.

Zonder vrijwilligers géén verenigingen (sport, vrije tijd, klaverjas, kerk of anderszins). Geen mantelzorg, geen Rode Kruis, geen wijkplatform, geen hospice en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

Mooi om te zien hoe de twaalf inwoners die het deze keer te beurt viel, verrast werden door de verkregen onderscheidingen. Die in samenzijn met hun familie, vrienden of belangstellenden deze in ontvangst namen.

Een woord van dank aan deze vrijwilligers maar zeker ook aan al die honderden andere vrijwilligers. Die zich binnen Zwijndrecht, Heerjansdam maar ook daarbuiten inzetten om activiteiten voor anderen te organiseren, of hieraan mee te helpen. Dit veelal zo niet altijd geheel belangeloos doen.

Dank.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail  f.loos@zwijndrecht.nl

www.facebook.com/abzwijndrecht/