Praat met de raad André Veth (PvdA): Is Zwijndrecht wel leefbaar?

Is Zwijndrecht wel leefbaar vraag ik me soms af. Allerlei plannen over klimaatakkoord, energieneutraal, minder stikstofuitstoot etc. etc. worden over de inwoners uitgestrooid.

In de media lees je allerlei halfslachtige verhalen waar mensen angstig van worden. Ik denk dan, wat gaat mij dat nu weer kosten. Ineens energiebelasting omhoog, prijs van koopwoning stijgen enorm  etc. etc. 

Wat doet dan de PvdA eraan, die altijd beweert er voor de zwakkere te zijn?

Als PvdA in Zwijndrecht gaan we steeds ook voor vernieuwing, maar dusdanig dat de lasten voor inwoners zo min mogelijk stijgen. Zwijndrecht moet leefbaar en betaalbaar blijven. Nieuwbouwwoningen ook voor sociale woningbouw, de ozb niet meer laten stijgen dan de inflatiecijfers doorgeven. Liefst minder vrachtverkeer door Zwijndrecht en anders vrachtverkeer waar het veilig kan. Veilig kunnen fietsen, dus de rotondes in Zwijndrecht eens echt aanpakken en niet steeds uitstellen. Mooie groenstroken die op tijd gemaaid worden, leuke en veilige speelplekken zonder hondenpoep. Daarnaast duidelijke informatie waar je voor in aanmerking kan komen. Zwijndrecht wordt leefbaarder en veiliger als we ons maar samen blijven inzetten en inwoners de mogelijkheid krijgen mee te denken. Wees positief en draag ideeën aan.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail André Veth A.Veth@zwijndrecht.nl