Terugblik politieke markt 9 april

Aandacht voor fietsers bij winkelcentrum Walburg

 Aandacht voor fietsers bij winkelcentrum Walburg

 

De gemeenteraad heeft op dinsdag 9 april een krediet van ruim vijfenhalf miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van de buitenruimte bij winkelencentrum Walburg. De riolering wordt vervangen, bestrating en straatmeubilair worden vernieuwd en er komt nieuw groen.

 

De opknapbeurt van het winkelcentrum zelf is al vergevorderd. Met ondernemers en eigenaren is afgesproken dat de gemeente aansluitend van start gaat met de buitenruimte.

Raadsleden uitten zich in een eerdere vergadering kritisch over de ruimte voor de fietsers.

 

Parkeerterrein

Wethouder Jacqueline van Dongen gaf afgelopen week aan dat het gebied een parkeerterrein is en geen fietspad. Wel wil ze kijken of een fietssuggestiestrook zinvol is. "Er moeten goede afwegingen gemaakt worden over de veiligheid."  Raadslid Liesbeth van Utrecht (ChristenUnie/SGP) vroeg om daarbij goed te kijken hoe fietsers en voetgangers naar de ingangen zullen gaan en maak de auto te gast.

 

Fietsstalling

Ria Reijerse (SP) drong aan op een tweede fietsstalling. "Mensen moeten nu rondrijden om bij de enige fietsstalling te komen en dat is geen goede optie." Iekje Bergh vond dat er veel groenplekken zijn. "Ik vind het een lastige opmerking, want ik ben voor groen, maar die bomen gaan ten koste van parkeerplekken." Ook het punt van elektrische laadpalen zorgde voor een kritische noot tijdens de vergadering. De raad vond dat er nog veel punten onduidelijk zijn.

 

Nog in gesprek

Er zit veel flexibiliteit in het plan, liet wethouder Jacqueline van Dongen weten. Over een aantal zaken wordt nog met de omgeving gesproken en uitgewerkt. Zo zijn er nog gesprekken gepland met het wijkplatform en gaat de wethouder een bezoek brengen aan wooncomplex 't Anker. Wel liet zij weten dat het haar zeer aan het hart gaat als er minder bomen zouden komen ten gunste van parkeerplaatsen. De wethouder zegde toe bij de raad terug te komen met het definitief ontwerp.

 

 

 

RaadsFlits

Regelmatig op de hoogte blijven nieuws van de gemeenteraad. Abonneer u kosteloos op onze digitale nieuwsbrief de RaadsFlits. Stuur een mail aan griffie@zwijndrecht.nl

 

                                                                                                                                           

Volg @raadzwijndrecht.nl  op Twitter     én                      Volg gemeente Zwijndrecht op Facebook