Raad brengt werkbezoek aan Zwijndrechtse bedrijven

De gemeenteraad bracht 16 april een werkbezoek aan een drietal uiteenlopende Zwijndrechtse bedrijven.

De gemeenteraad bracht dinsdagavond 16 april  2019 een bezoek aan kringloopwinkel Opnieuw & Co, De Koning Vlees B.V. en voedingsmiddelenbedrijf Kerry in Zwijndrecht. bedrijven. Voorafgaand aan de bedrijfsbezoeken kregen de raadsleden  een aantal vragen  over de Zwijndrechtse economie voorgeschoteld.

Quiz
In de vorm van een quiz werd getoetst of zij wisten dat de gemeente Zwijndrecht zo’n 3000 bedrijfsvestigingen telt die samen voor ruim 21.000 banen zorgen. Het belang van de bedrijventerreinen als vestigingsplaats en banenmotor kwam ook aan bod want tot verassing van velen kwam De Geer naar voren als bedrijventerrein met de meeste bedrijfsvestigingen en is Bakestein het bedrijventerrein met de meeste banen.  Overigens zorgt de zakelijke dienstverlening voor de meeste banen in Zwijndrecht (26%), gevolgd door de sector zorg en welzijn (13%) en de sector industrie (11%).

Bedrijfsbezoeken
Na de quiz vertrokken de raadsleden naar de drie  bedrijven: Opnieuw & Co: de ruime kringloopwinkel aan de Lindtsedijk met 1.450 m2 mooie gebruikte spullen, een afwisselend assortiment, ruime keuze en een gezellige koffiecorner.
De Koning Vlees B.V.: Een bedrijf dat smakelijke vleesproducten levert aan de grootverbruiker: horeca en maaltijdindustrie én
Kerry ook aan de Lindtsedijk, onderdeel van 's werelds grootste smaakstoffen en voedingsmiddelenbedrijf.
De raadsleden kregen uitgebreid de gelegenheid zich op de hoogte te laten stellen, rond te kijken en in gesprek te gaan met deze ondernemers over hun bedrijf, hun betekenis voor Zwijndrecht en te horen hoe de bedrijven aankijken tegen de gemeente en wat ze van de gemeente verwachten. Kortom een nuttig en leerzaam bezoek!