Werkgeversevent 'Het belang van taal in uw bedrijf'

Het werkgeversevent 'Het belang van taal in uw bedrijf' wordt gehouden op donderdag 2 september van 15.30 - 19.00 uur bij Landvast in Alblasserdam.

Veiligheid, hygiëne en digitaal mee kunnen doen zijn belangrijke thema’s bij werkgevers. Hiervoor zijn goede basisvaardigheden nodig bij werknemers én klanten. In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook beperkte digitale vaardigheden. 

Voor u als werkgever is het belangrijk dat uw medewerkers zich aan de veiligheidsvoorschriften houden, werkroosters en inwerkprogramma’s goed begrijpen en dat ze duidelijk communiceren naar collega’s en klanten. Voor klanten is het van groot belang dat ze uw brieven en dienstverlening goed begrijpen. Effecten van een beperkte kennis van taal kunnen zijn: 

•    loonbeslag
•    een hoger ziekteverzuim
•    ongelukken op de werkvloer
•    schaamte en het vermijden van situaties waarin lezen en schrijven wordt gevraagd
•    moeite met nieuwe digitale systemen.

Werknemers zijn vaak heel handig in het vermijden van situaties waarin een beroep op hun taalvaardigheid wordt gedaan. Doorgroeimogelijkheden voor werknemers zijn daarom vaak beperkt en het behalen van (verplichte) certificaten soms een probleem. 

Meer informatie over de bijeenkomst, het doel, aanmelden en de locatie leest u in de uitnodiging