ZomerOndernemer Drechtsteden 2021

Jongeren starten in zomervakantie hun eigen bedrijf!

Onder begeleiding van trainers en coaches kregen de jongeren de kans om te ontdekken wat het betekent om ondernemer te zijn en om te ontdekken of het ondernemerschap wel of niet past. Door middel van trainingsdagen, workshops en individuele ondersteuning kregen ze de kans om hun idee om te zetten in een onderneming.

Terugkomdagen

Wekelijks was er een terugkomdag bij een lokale ondernemer die vertelde over zijn ondernemers-ervaringen. Tijdens de terugkomdagen kregen de jongeren interessante workshops. Zoals YouTube videobranding, ondernemerschap & strategie, marketing, innovatie en sales. Daarnaast kregen ze allemaal een persoonlijk adviesgesprek over hun boekhouding.

Feestelijke afsluiting

Ook dit jaar deed een groep enthousiaste jongeren mee aan ZomerOndernemer Drechtsteden 2021. Zij zijn afgelopen zomer druk bezig geweest met het ontdekken wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken en zijn als ondernemer gestart of hebben hun onderneming vorm gegeven. Dinsdag 24 augustus werd het project feestelijk afgesloten met een ondernemersmarkt waar de ZomerOndernemers tussen 16.00 en 19.00 uur hun bedrijven presenteerden.

De finalisten

De deelnemers werden door een jury vakkundig beoordeeld. De prijs voor winnaar ZomerOndernemer Drechtsteden 2021, het meest innovatieve idee en de prijs voor meest strategische ondernemer werd gisteren aan de winnaars uitgereikt. Het project ZomerOndernemer heeft in de afgelopen jaren een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen voor de toekomst hooggespannen!

De finalisten zijn:

  • Govert Laurens (24) won met zijn bedrijf Goforart de titel “beste ZomerOndernemer Drechtsteden 2021”. Govert creëert met zijn bedrijf een digitaal platform waarmee hij buurtbewoners in ‘achterstandswijken’ met elkaar in verbinding wil brengen. Naast de titel mag Govert een jaar lang gratis in het DOC werken, is hem de MasterClass Sociaal ondernemen aangeboden en kan hij een lidmaatschap t.w.v. €250,- van een ondernemersvereniging naar keuze tegemoetzien.
  • Demelza de Ruiter (19) kreeg complimenten van de boekhouder over haar financiële inzichten. Dat leverde haar de titel “Meest Strategische ondernemer” op. Om haar financiële inzichten verder te versterken, wordt ze twee uur begeleid door Bakker accountants. Haar bedrijf Lashes by Demelza krijgt hiermee een enorme boost.
  • Jahra Boudestein (25) kan zichzelf “de Meest Innovatieve ondernemer” noemen. Jahra helpt met haar bedrijf “Mind Support” lotgenoten met het bespreekbaar maken van psychische problemen. Ze mag een bedrijfspresentatie geven tijdens de Open Coffee Drechtsteden en drie maanden gratis werken in Codordt.
  • Het enthousiasme en de drive van Alaa Alamirat (19) werkt aanstekelijk. Hierdoor kon ze een ‘aanmoedigingsprijs’ tegemoet zien, ze mag twee maanden gratis in Codordt werken. Alaa is social impact ondernemer. Met haar bedrijf “Band Together” creëert ze verbondenheid tussen ouderen en jongeren.

Project ZomerOndernemer Drechtsteden

ZomerOndernemer Drechtsteden vond dit jaar voor de 3e keer plaats in de Drechtsteden en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project ZomerOndernemer Drechtsteden is mogelijk gemaakt door de Rabobank, alle gemeenten uit de Drechtsteden (Sliedrecht, Hardinxveld Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Dordrecht) en het Da Vinci College.

Zomerondernemer Drechtsteden