Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

De gemeente Zwijndrecht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein-als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van voorlichting en verkennend advies.

Het aangeboden adviespakket bestaat uit een:

•    Maatwerk legplan (wat past er op het dak?);
•    Maatwerk business case (wat kost het en wat levert het op?), met een aantrekkelijk voorstel op basis van collectieve inkoop door onze samenwerkingspartner voor deze actie;
•    Uitgebreid adviesgesprek via beeldbellen.

Op basis van dit adviespakket kunnen ondernemers een investeringsbeslissing nemen of, bij een grootverbruikersaansluiting, eerst vanaf 5 oktober een SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie)-subsidie*(laten) aanvragen. Dit eerste advies wordt verzorgd door onze samenwerkingspartner, de onafhankelijke Stich-ting Energieke Regio. Ondernemers zijn op geen enkele wijze verplicht om vervolgadvies van hen af te nemen. De kosten voor het eventuele vervolgtraject met bijvoorbeeld een subsidie-aanvraag en/of verdere advieskosten voor de plaatsing van zonnepanelen komen wel voor rekening van de aanvrager. 

Vragen? Ga naar de website of mail

Wilt u gebruik maken van dit aanbod van de ge-meente Zwijndrecht en Energieke Regio? Meld u zich dan snel aan via deze pagina: 
www.energiekeregio.nl/drechtsteden. 

Het aantal adviezen is beperkt en OP = OP. Heeft u eerst nog vragen? Stuur dan een mail naar duurzaam@zwijndrecht.nl.