Winter

Elk seizoen heeft in een gemeente speciale aandachtspunten. Denk in de winter bijvoorbeeld aan veiligheid bij het afsteken van vuurwerk, gladheid en sneeuw. We zetten elk seizoen een aantal van die aandachtspunten op een rij. Zodat u weet wat de gemeente doet en wat u zelf kunt doen in deze koude maanden.

Man krabt autoruit schoon

Gladheid

In de winter kunnen straten en doorgaande wegen, fietspaden en stoepen glad worden door ijzel, sneeuw en vorst. Dat kan vervelend en gevaarlijk zijn. De gemeente zorgt in de vorstperiode 24 uur per dag, 7 dagen per week voor het bestrijden van gladheid op de openbare wegen en paden in Zwijndrecht. Het strooien in woonstraten heeft een lagere prioriteit omdat het weinig effect heeft. Dit komt doordat er te weinig auto’s rijden, waardoor de straat snel weer opvriest. Wilt u weten waar de gemeente strooit? Of hoe u zelf gladheid kunt bestrijden voor uw eigen deur? Kijk dan op onze wegpagina over gladheidsbestrijding.

Feestdagen

Lekker eten bij de lichtjes van de kerstboom. Oliebollen, champagne en vuurwerk tijdens de jaarwisseling. December is een gezellige maand voor heel veel mensen. We geven u graag een aantal tips over waar u bijvoorbeeld uw kerstboom kunt inleveren, waar u wel en waar u geen vuurwerk mag afsteken. Maar ook hoe u kunt omkijken naar een eenzame buurman of buurvrouw en welke activiteiten er zijn in de wijk. Zo maken we er met elkaar een mooie decembermaand van. Voor meer informatie kijkt u op: