Meldpunt Wmo en Jeugd voor mensen die vastlopen in de zorg

Sinds 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Gemeenten hebben meer taken gekregen bij het ondersteunen van inwoners en doen er alles aan om dat goed te laten verlopen. Vanuit de gemeente Zwijndrecht kunt u voor informatie en advies over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of Jeugdhulp op meerdere plekken terecht.

Wat als u vastloopt in de zorg?

Ondanks de voorzieningen die er in Zwijndrecht zijn kan het voorkomen dat u problemen ondervindt met de gemeente, hulpverlener of instelling. Indien dit zo is kunt u in eerste instantie contact opnemen met de desbetreffende organisatie en samen de klachtenprocedure doorlopen.
Mocht u alsnog niet geholpen zijn of er samen niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met het onafhankelijke meldpunt WMO en Jeugd Zwijndrecht.

Onafhankelijke hulp

De professionele medewerkers van het meldpunt luisteren, denken met u mee en geven advies. Ze geven geen oordeel over uw klacht en hebben geheimhoudingsplicht. De dienstverlening is gratis voor inwoners van de gemeente Zwijndrecht.

Contact met het meldpunt

Door het invullen van het onderstaande formulier, komt uw melding terecht bij het meldpunt.
Mocht u liever telefonisch contact hebben met een medewerker van het meldpunt, dan kunt u bellen naar 06 5289 2795 en als tweede optie 088-9294040, ma-vr 9:00-17:00.

Naar het formulier van het meldpunt