Wijkpreventie

In alle wijken in Zwijndrecht/Heerjansdam is een wijkpreventieteam actief. Een team van vrijwilligers die zich inzet voor de veiligheid in de wijk. Wat doen de teams zoal? De teams surveilleren in de wijk op verschillende momenten.

Wat doen de wijkpreventieteams?

Zij letten o.a. op niet afgesloten voertuigen, poorten, en schuren, maar ze letten ook op onverlichte woningen in de donkere dagen. Iedere ronde constateren de teams zaken die het inbrekers makkelijk maken. Wat komen ze zoals tegen:

  • Weinig tot geen verlichting in de achterpaden
  • Fietswrakken
  • Portiekdeuren die open staan
  • Ladders op bedrijfswagens die eenvoudig door inbrekers zijn te gebruiken bij een inbraak
  • Onverlichte woningen
  • Niet afgesloten poorten, schuren, garages en voertuigen.

Als zij zaken constateren zullen zij proberen de eigenaar te attenderen op de situatie om zo te voorkomen dat eigendommen door kwaadwillenden wegnomen kunnen worden.

Bescherm uw eigendommen

Belangrijk is dus dat u uw eigendommen beschermt door het afsluiten van uw auto en woning, garage of schuur. Verlicht daarbij uw achterpad en tuin met verlichting (eventueel met een bewegingsmelder voor het schrikeffect) om ongenode gasten af te schrikken. Laat u ook één of meerdere lampjes branden als het donker is en u niet thuis bent?

Informatie en aanmelden

Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar het functioneren van de wijkpreventieteams, of wilt u zich aanmelden? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@wijkpreventie.nl Alle wijkpreventieteams in Zwijndrecht/Heerjansdam kunnen nog nieuwe leden gebruiken.