Meld Misdaad Anoniem

Stel: U wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat uw naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat u de dader goed kent of bang bent voor eventuele gevolgen. U kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook voor de gemeente Zwijndrecht komen er tientallen M.-meldingen binnen. Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.

M. is het onafhankelijke meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt geven over misdaad. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. U meldt bij M. over bijvoorbeeld geweld, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel, hennepteelt en andere drugscriminaliteit. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in je eigen omgeving.

Anoniem
M. is dé plek waar je anonimiteit verzekerd is. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: jouw anonimiteit beschermen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van uw melding met zorg door. Ze bieden u een extra vangnet: voor als u wel wilt melden, maar niet bekend wilt worden. Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.

Onafhankelijk
M. is een onafhankelijk organisatie en geen politie. Voor hulp van de politie belt u 0900-8844. Bijvoorbeeld bij overlast van baldadige buurtkinderen of een aanrijding zonder gewonden. M. is er ook niet voor spoedeisende situaties. In dat geval belt u 1-1-2.

M. en de gemeente Zwijndrecht
Op 1 oktober heeft gemeente Zwijndrecht een contract afgesloten met Meld Misdaad Anoniem. Zo krijgt de gemeente inzicht op de meldingen die in Zwijndrecht worden gedaan. Afhankelijk van het soort melding kan de gemeente beoordelen of ze zelf snel stappen kan ondernemen. Burgemeester Schrijer ziet de ondertekening als een belangrijke stap voor een veiligere gemeente Zwijndrecht. "Het is belangrijk dat inwoners de mogelijkheid hebben anoniem meldingen te kunnen doorgeven via M. zonder bang te hoeven zijn voor eventuele consequenties. En nu krijgt de gemeente ook meer inzicht in deze meldingen waardoor wij als gemeente de veiligheid beter kunnen waarborgen."

Uiteraard ziet de gemeente niet wie de melding gedaan heeft. Uw meldingen zijn zeer waardevol. Ziet of hoort u iets maar durft u de politie om welke reden dan ook niet te bellen of te mailen, meld dit dan via M.

Bereikbaarheid
M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden. Kijk voor meer informatie over M. op www.meldmisdaadanoniem.nl.