Woninginbraak voorkomen

Geef inbrekers geen kans

Samen met politie en wijkpreventieteams spant de gemeente zich in om het aantal woninginbraken en inbraken uit schuurtjes en garages omlaag te krijgen. Maar zij kunnen het niet alleen. Ook u als inwoner kunt meehelpen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken door zelf maatregelen te nemen.
 

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?

  1. Draai de voor- en achterdeur altijd op slot als u (even) weggaat of naar bed gaat. De meeste inbrekers komen via de achterdeur binnen.
  2. Sluit alle ramen, ook het wc-raampje en het dakraam, als u weggaat;
  3. Zorg dat uw tuin is afgesloten en dat uw schuur op slot is. Laat geen klimmiddelen bij uw huis staan. Zet vuilcontainers en ladders weg.
  4. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten
  5. Doe nooit zomaar open voor onbekenden.
  6. Niet thuis? Licht aan! Verlichting geeft een bewoonde indruk. Zorg ook dat uw achterpad verlicht is.
  7. Laat niets waardevols in het zicht liggen voor voorbijgangers.
  8. Registreer uw waardevolle goederen.

Kijk voor meer tips op maakhetzeniettemakkelijk.nl

Iets verdachts gezien? Bel 112!

U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in de buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt, bel dan direct de politie via 112. Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken, zodat je dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel.

Links naar andere websites