Gratis dna-kit bij auto-inbraak

Markering navigatie met dnaAuto-inbraak of – diefstal?

De gemeente Zwijndrecht heeft te maken met een toename van het aantal auto-inbraken en - diefstallen. Om de kans op een geslaagde inbraak te reduceren stelt de gemeente een aantal zogenaamde dna-autokits gratis ter beschikking aan inwoners bij wie er is ingebroken in de auto of van wie de auto is gestolen. Met zo'n dna-kit kunnen auto-eigenaren hun waardevolle zaken in de auto met onzichtbare markeringen coderen. Auto's en auto-onderdelen (airbag, navigatiesysteem en radio) die behandeld zijn met dit dna kunnen direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

Met deze regeling worden inwoners van Zwijndrecht gestimuleerd om de beveiliging van hun auto te verbeteren. Er zijn 100 gratis kits beschikbaar voor inwoners van Zwijndrecht die te maken hebben gehad met een auto-inbraak of – diefstal waarbij geldt: op = op

Hoe werkt het?

Procedure om in aanmerking te komen voor een gratis dna-autokit:

1. De aanvrager vult dit aanvraagformulier in en stuurt dit samen met een kopie van het aangifteformulier van de politie naar de gemeente (r.hage@zwijndrecht.nl)
  2. De gemeente bestelt de kit bij de leverancier (SDNA Forensic Marking)
  3. SDNA Forensic Marking registreert het kenteken en koppelt de unieke code uit de kit aan het kenteken
  4. SDNA Forensic Marking stuurt de kit naar de gemeente Zwijndrecht.
  5. De aanvrager krijgt een bericht dat de gratis auto-kit af te halen is bij de receptie van het gemeentehuis.
  6. De aanvrager markeert waardevolle spullen in zijn auto met de kit.
OF voor de inwoners van Heer Oudelands Ambacht:

1. De aanvrager meldt de diefstal in de buurtswhatsapp.
  2. De coördinator van de buurtwhatsapp neemt contact op met de aanvrager en geeft een documentatie af namens de gemeente.
  3. De aanvrager vult dit aanvraagformulier in en stuurt dit samen met een kopie van het aangifteformulier van de politie naar de gemeente (r.hage@zwijndrecht.nl)
  4. De gemeente besteld de kit bij de leverancier (SDNA Forensic Marking)
  5. SDNA Forensic Marking registreert het kenteken en koppelt de unieke code uit de kit aan het kenteken
  6. SDNA Forensic Marking stuurt de kit naar de gemeente Zwijndrecht.
  7. De gratis auto-kit wordt door Wijkpreventie gratis thuis bezorgd bij de aanvrager.
  8. De aanvrager markeert waardevolle spullen in zijn auto met de kit.

Voorwaarden aanvraag

• De aanvrager is een inwoner van de gemeente Zwijndrecht en heeft te maken gehad met inbraak in zijn auto of diefstal van zijn auto
  • De auto-inbraak/-diefstal heeft in Zwijndrecht plaatsgevonden
  • Er is aangifte gedaan bij de politie.
  • OP=OP

Geen auto-inbraak of – diefstal?

Voor inwoners die niet te maken hebben gehad met auto-inbraak/-diefstal is het mogelijk om met korting een dna- autokit aan te schaffen bij SDNA Forensic Marking (www.sdna.nl). De  korting bedraagt € 30,-- op de normale aanschafprijs van € 69,50. Hiervoor geldt de volgende actiecode: ak17zwij.

dna-autokit pakket