Sinterklaas en het verstopte Grote Boek en paard!

En de laatste video is online.. Hopelijk horen we waar het Grote Boek verstopt is!

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en inmiddels ook aangekomen in Zwijndrecht. Vanwege de huidige maatregelen vieren we Sinterklaas dit jaar anders: Stichting Intocht Sint Nicolaas Zwijndrecht, de organisatie van de Sinterklaasintocht in Heerjansdam en de gemeente Zwijndrecht organiseren dit jaar namelijk een digitaal Sinterklaasfeest.

Online

Vanaf zaterdag 14 november tot zaterdag 5 december is Sinterklaas elke week te zien in een video op YouTube, Facebook en op de website van de gemeente Zwijndrecht en de organisaties van de Sinterklaasintochten. In een 4-delige serie video's wordt een avontuurlijk Sinterklaasverhaal verteld. Als rode draad door de video's loopt een puzzeltocht met belangrijke aanwijzingen en tips, waarmee kinderen in Zwijndrecht en Heerjansdam Sinterklaas kunnen helpen.

De video's worden gepubliceerd op zaterdag 14, 21 en 28 november. Op donderdag 3 december om 19.00 uur komt de laatste video online en zal bekend worden of kinderen in Zwijndrecht de oplossing en dus het antwoord op de vraag van Sinterklaas hebben gevonden

Hulp nodig

In het verhaal kan de Sint dit jaar wel wat hulp gebruiken. Hij heeft aan burgemeester Hein van der Loo laten weten dat hij de hulp van Zwijndrechtse kinderen de komende weken hard nodig heeft. Verstop Piet heeft weer grapjes uitgehaald en de Sint maakt zich daarover grote zorgen.

De video's

Zaterdag 14 november 2020, 14.00 uur:
Sinterklaas is weer in het land en inmiddels ook aangekomen in Zwijndrecht. Afgelopen week liet Sinterklaas al aan de burgemeester weten dat hij de hulp van Zwijndrechtse kinderen hard nodig heeft. We weten inmiddels zeker dat Verstop Piet grapjes heeft uitgehaald met Sinterklaas. Hij is belangrijke spullen kwijt. Wat er nou allemaal precies aan de hand is, dat weten we nog niet.. Maar we denken dat deze video ons meer gaat vertellen. Kijken jullie en jullie kinderen mee?

(de letters uit video 1 zijn: L W Z)
 

Video zaterdag 21 november, 10.00 uur:
We weten inmiddels dat Verstop Piet het paard én het Grote Boek verstopt heeft. Waar dat weten we nog niet? Wel heeft Verstop Piet Sinterklaas en jullie al wat hints gegeven in de eerste video. Er kwamen namelijk een paar letters tevoorschijn. Weet jij nog welke letters dit waren? Laten we gauw kijken of er in deze video nog meer tips en letters tevoorschijn komen. Kijk je weer mee?

(de letters uit video 1 zijn: L W Z R U O)
 

Video zaterdag 28 november, 10.00 uur:
Het paard van Sinterklaas en het Grote Boek zijn nog steeds niet terecht. Gelukkig heeft kinderburgemeester Sophie van der Walle nog een idee. Zal Sint dan nu zijn paard terug vinden? Kijk gauw naar deze nieuwe video en wie weet komen er nog meer letters en tips tevoorschijn! Heb je al een idee waar het Grote Boek is verstopt? Mail dan naar Sinterklaas@zwijndrecht.nl.

Video donderdag 3 december, 19.00 uur:
Sinterklaas, de kinderburgemeester en Burgemeester Piet hebben het paard van Sinterklaas gevonden. De trouwe schimmel van Sinterklaas was al die tijd verstopt op manege De Hoge Devel. Sinterklaas is reuze blij dat hij zijn paard weer terug heeft. Nu rest alleen nog de vraag: waar is het Grote Boek? In de drie video’s van afgelopen weken kwamen verschillende letters naar voren. Alle letters zijn bekend, maar het is nog een raadsel welk woord deze letters vormen. We zetten de letters nog even op een rij: L . W. Z. R. U. O . A . A. T . Hebben jullie een idee? In deze vierde het laatste video horen we wat het juiste woord is én vindt Sinterklaas hopelijk ook zijn Grote Boek. Kijken jullie weer mee?