Kinderboerderij de Kiboe-hoeve

Kinderboerderij de Kiboe-hoeve bestaat sinds 1969. De bouw van de kinderboerderij is tot stand gekomen door initiatief  van de Juniorkamer Drechtsteden, de gemeente Zwijndrecht en met behulp van een aantal bedrijven uit de omgeving.

Kiboe hoeve shapen sheren

Kinderboerderij de Kiboe-hoeve heeft een parkachtige uitstraling en is zo’n 15.315 m2 groot. De kinderboerderij is gelegen in het Develpark naast het zwembad en het water de Devel. De Kiboe-hoeve trekt jaarlijks meer dan 52.000 bezoekers uit Zwijndrecht en omliggende gemeenten.

De kinderboerderij biedt plezier voor jong en oud, zowel in de dagelijkse praktijk als tijdens de evenementen. Daarnaast worden er NME lessen gegeven aan basisschoolkinderen uit Zwijndrecht en Hendrik-ido-Ambacht.

Dieren

Er zijn een hoop verschillende diersoorten waardoor er genoeg te zien, te voelen en te leren is. Het aanbod van dieren bestaat uit:

Geiten                                Kiboe hoeve hert                   
Damherten
Varken
Shetlander
Schapen
Ezel
Konijnen
Cavia’s
Vogels
Kippen
Eenden
Kalkoenen
Fazanten
Pauwen
Koeien
Poezen
Bijen. Hiervan kunt u zelfs honing kopen!

Faciliteiten

Voor de allerkleinsten is er een speeltuin met verschillende speeltoestellen. In het theehuis kunt u koffie, thee en fris kopen. Verder is er een klimtractor, anwb fietsservicepunt en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Er zijn toiletten en de kinderboerderij is rolstoeltoegankelijk.

Activiteiten

Houd www.kiboe-hoeve.nl of de facebookpagina https://www.facebook.com/kinderboerderijdekiboehoeve.zwijndrecht/ in de gaten voor alle activiteiten, geboortes en meer!