Hart voor cultuur

Zwijndrecht maakt samen muziek. Doet u mee?

Net als vele andere sectoren, heeft ook de cultuursector het zwaar door de coronacrisis. Theaters zijn gesloten, mensen kunnen niet meer naar musea en zingen en spelen in uw koor of orkest zijn ook niet meer zo vanzelfsprekend. En dat terwijl musiceren en zingen juist zo ontspannend en ontladend werkt. Daarom maken we in Zwijndrecht nu thuis, volledig coronaproof, een eigen lied. Dit wordt het grootste orkest én koor van Zwijndrecht; alle inwoners! 

Speelt of zingt u ook mee?

Wilt u ook meezingen of spelen met het grootste orkest én koor van Zwijndrecht? Volg dan onderstaande instructies en doe mee! Oh en weet: u hoeft niet bij een orkest of koor te zitten om mee te kunnen doen.

Het lied

Op het nummer 'Ik heb je lief' van Paul de Leeuw heeft burgemeester Hein van der Loo een nieuwe tekst geschreven, speciaal toegespitst op de cultuursector. Want Zwijndrecht heeft een hart voor cultuur: 

'K Heb je lief met zoveel mensen, ‘t is veel meer dan houden van
Denk aan je klanken op de planken, nu dat eventjes niet kan
Jouw volle zalen en concerten, zetten mij in vuur en vlam
Maar je vult nu slechts de stilte, van Groote Lindt tot Heerjansdam

Bekijk de volledige songtekst

Hoe doet u mee?

Op deze pagina kunt u alle bladmuziek downloaden, de songtekst en de mp3's. De mp3's zijn een handige steun, zodat u precies weet welk tempo u moet aanhouden. Ook kunt u de partijen en het geheel via de mp3's horen. En dan? U kiest uit de bestanden het juiste stuk bladmuziek uit voor uw instrument of stem, repeteer het nummer tot u 'm onder de knie heeft en maak dan een video-opname met uw telefoon of tablet. Terwijl u zingt of het instrument bespeelt, luistert u gelijktijdig naar de muziek via een koptelefoon of oortjes. U speelt dus met de muziek mee. Op deze manier speelt iedereen hetzelfde tempo, maar horen we de mp3's niet op de opname.

Ga naar bladmuziek          Ga naar MP3's
 

Instructies voor het opnemen:

  • Maak de video in de breedte (landscape).
  • Zet de mp3 aan op een koptelefoon of oortjes, zodat het goede tempo gespeeld wordt maar de muziek niet hoorbaar is in de video.
  • Na de 8 tikken op de mp3 begint de (blad)muziek (2 maten). Tel hardop 1,2 mee in de tweede maat van het nummer met de tikken in de muziek. (1,2,3,4,1,2,3,4, wat dikgedrukt is moet hardop gezegd moet worden). Als je het niet zeker weet, dan kunt u ook alle tikken hardop meetellen.
  • Neem het hele nummer op in de video van het begin tot eind, ook als je pas na 30 seconde inzet. Liever een te lange video, dan dat er iets ontbreekt!
  • Zorg tijdens het opnemen voor stilte in de ruimte.

Deadline

Het aanleveren van de video's kan tot en met 24 januari via https://studiodereus.stackstorage.com/s/El9ewcjkirF5wDe1. U kunt uw video gewoon met uw telefoon uploaden. Als u na het uploaden een mailtje stuurt naar cultuur@zwijndrecht.nl, dan kunnen wij u op de hoogte houden van het project en u uiteindelijk de video toesturen! Zwijndrecht heeft een hart voor cultuur en het zou ontzettend leuk zijn als u ook mee doet!

Vragen

Staat uw instrument er niet tussen of heeft u andere vragen? Mail deze dan naar cultuur@zwijndrecht.nl.