Vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus is de gemeentewinkel tot en met maandag 6 april 2020 alleen open voor dringende zaken. Alleen als uw paspoort op 30 april 2020 of eerder verloopt, kunt u een afspraak maken en langskomen om een paspoort aan te vragen.

Heeft u al een paspoort of aangevraagd? Haal uw nieuwe paspoort dan alleen op als u het met spoed nodig heeft. Wij bewaren uw nieuwe paspoort 3 maanden.

Als uw paspoort langer geldig is dan tot en met 30 april 2020 kunt u op dit moment geen afspraak maken. Houd de website in de gaten voor wanneer dat weer mogelijk is.

Meer informatie over onze aangepaste openingstijden

Heeft u een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u in sommige gevallen een vreemdelingenpaspoort krijgen. Bijvoorbeeld wanneer u van uw eigen land geen reisdocument krijgt. Bent u erkend als vluchteling, dan kunt u een vluchtelingenpaspoort krijgen. U moet in het bezit zijn van een verblijfsvergunning waaruit uw toelating als vluchteling blijkt. U kunt met het vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve naar het land van herkomst.

Afhalen documenten

U moet persoonlijk uw document ophalen. Ook kinderen moeten bij het afhalen van een reisdocument aanwezig zijn. Bij het ophalen neemt u mee:

  • uw ophaalbewijs
  • uw oude paspoort en/of identiteitskaart