Parkeren met uw mobiele telefoon

Vanaf 2 juni 2014 kunt u in Zwijndrecht met de mobiele telefoon parkeergeld betalen. Op deze manier betaalt u alleen de minuten die u werkelijk parkeert. Parkeren met mobiel = betalen per minuut

Bekijk het filmpje over parkeren met mobiele telefoon
U kunt het parkeergeld betalen door te bellen, een sms te sturen of via een app van een provider van mobiel parkeren. Betaalt u niet per mobiel, dan kunt u gebruik maken van de parkeerautomaten. In dat geval betaalt u vooraf.

Parkeren met mobiel = makkelijk

  • U kunt op elke plek betalen, zelfs vanuit uw auto.
  • U hoeft geen parkeerkaartje van de automaat naar uw auto te brengen.
  • U hoeft niet van tevoren te bepalen hoe lang u wilt parkeren.

Hoe werkt het?

Eerst registreren
Met elk type telefoon kunt u mobiel parkeren. U registreert zich hiervoor eenmalig bij een provider van mobiel parkeren. Voor u een keuze maakt, kunt u de providers met elkaar vergelijken
Per provider kunnen de werkwijze en bijkomende kosten verschillen. In het algemeen gelden de volgende stappen:

  1. U parkeert uw auto
  2. Door te bellen, een sms te sturen of via de app geeft u het zonenummer door waar u geparkeerd staat. Dit  zonenummer is ook terug te vinden op de dichtstbijzijnde betaalautomaat.
  3. Bij terugkomst in uw auto stopt u de parkeeractie door te bellen, te sms'en of door op 'stop' te drukken in de app van de provider.
  4. Binnen een aantal weken ontvangt u een rekening van de provider of wordt het bedrag afgeschreven van uw rekening.

Kosten

Naast de parkeerkosten die verschillen per parkeerzone, betaalt u kosten aan de provider die u gebruikt. U kunt de verschillende providers met elkaar vergelijken. Ook betaalt u voor de kosten van uw eigen mobiele telefoon, bijvoorbeeld door het gebruik van internet en bij het versturen van een sms.

Bij welke provider kan ik mij aanmelden?

Om gebruik te maken van parkeren met uw mobiele telefoon dient u zich aan te melden bij één van de onderstaande providers:

Bekijk hier de flyer van parkeren met uw mobiele telefoon.