Parkeren in betaalzones: de bezoekersvergunning (maximaal 3 uur)

De bezoekersvergunning ("kraskaart")

Deze vergunning wordt in de praktijk "kraskaart" genoemd. De bezoekersvergunning is bedoeld voor het bezoek van een bewoner die in een zone voor betaald parkeren woont. Iedere bewoner kan deze zogenoemde kraskaarten kopen bij de balies van het gemeentehuis, per adres maximaal 25 kaarten per kwartaal. De kaarten zijn uitsluitend te gebruiken in de zone waar het adres is gesitueerd.

Wanneer heb ik een bezoekersvergunning nodig?

U heeft een bezoekersvergunning nodig als u in een zone van betaald parkeren woont en u krijgt bezoek. Met een bezoekersvergunning mag uw bezoek parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren.

Hoe vraag ik één of meer bezoekersvergunning(en) aan?

U kunt een set van 10 of 25 bezoekersvergunningen digitaal aanvragen. Aan de balies worden bezoekersvergunningen ook per stuk verkocht tot het maximum van 25 bezoekersvergunningen per kwartaal en per adres.

Online aanvragen

Mocht u niet in één van de zones voor betaald parkeren wonen en digitaal toch een aanvraag doen, dan moet u weliswaar betalen, maar zal het betaalde bedrag weer naar u worden teruggestort. U ontvangt dan geen vergunningen. Wij verzoeken u uitsluitend een aanvraag te doen als u voldoet aan de voorwaarden.

Woont u wel in een bepaalde zone voor betaald parkeren, maar overschrijdt u de maximale aanvraag van 25 vergunningen per kwartaal, dan wordt het door u betaalde bedrag naar u teruggestort. U ontvangt dan geen vergunningen, ook al zou u recht hebben op een deel van de vergunningen. Voorbeeld: u heeft al 20 vergunningen aangevraagd en bestelt er digitaal nog 10, dan ontvangt u er geen enkele.

U kunt natuurlijk tijdens openingstijden langskomen aan de balies. De vergunningen worden dan ook per stuk verkocht. Maak voor het langskomen bij de balies een afspraak.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bezoekersvergunningen heb?

U krijgt de bezoekersvergunningen aan de balie direct mee. Vraagt u de vergunningen digitaal aan, dan sturen wij deze binnen 1 week aan uw huisadres op, als uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden.

Hoe werkt de bezoekersvergunning?

Bezoekersvergunningen zijn "kraskaarten". De bezoekersvergunning is alléén geldig voor de sector die op de bezoekersvergunning staat vermeld. Uw bezoek mag met de bezoekersvergunning parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren.

U krast de maand, de dag van de maand en de dag van de week open. Ook is het belangrijk dat u de tijd van aankomst openkrast. Vanaf de tijd van aankomst mag u per kaart 3 uur parkeren. Uw bezoek legt deze kaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto.

Als u meer tijden heeft opengekrast, is de kaart niet meer geldig. U riskeert dan een boete voor fout parkeren. U riskeert ook een boete als de kaart niet duidelijk zichtbaar of niet duidelijk leesbaar achter de voorruit van de auto ligt.

• U woont zelf in een zone waar betaald parkeren is.
  • U mag per kwartaal maximaal 25 bezoekersvergunningen aanvragen.
  • Het maximum van 25 bezoekersvergunning geldt per adres.

Een bezoekersvergunning kost € 1,- per stuk.

Aanvraag

Gemeente Zwijndrecht, Gemeentewinkel, 14 078, gemeente@zwijndrecht.nl