Veerplein/Maasplein

Het Veerplein en omgeving is een prachtige plek in Zwijndrecht. Je kunt er mooi wonen, er zijn diverse (scheepvaart)bedrijven en je kunt er gezellig wat eten of drinken. En je hebt er een fantastisch uitzicht op de rivier en het schilderachtige Dordrecht.

Veerplein van bovenaf

We gaan het Veerplein en omgeving opknappen. Er is een flinke kwaliteitsverbetering nodig. De kade is verzakt, dus die gaan we opknappen. Omdat de boel dan toch op de schop moet, pakken we meteen de rommelige omgeving aan. Zo doen we dat in één keer goed.

Geef uw mening

We zijn benieuwd hoe u vindt dat het nieuwe Veerplein eruit moet komen te zien. Het Veerplein is tenslotte een plek waar veel Zwijndrechtenaren komen. Via www.nieuwveerpleinzwijndrecht.nl kunt u in een filmpje alvast een eerste impressie zien van het Veerplein. Ook kunt u hier een vragenlijst invullen en uw voorkeur laten weten. Dit kan tot en met maandag 10 juni 2019.

Planning

Vóór de zomer 2019:

Mening en advies vragen aan betrokkenen over het voorlopige ontwerp. De precieze data en locatie volgen binnenkort.

Najaar 2019:

Definitief ontwerp ter vaststelling naar de gemeenteraad.

Samen de mouwen opstropen 

Het Veerplein en omgeving is aantrekkelijk voor jong en oud. Met het historisch karakter is het er fijn om te wonen. Er kan volop geflaneerd worden op de splinternieuwe boulevard met prachtig uitzicht over het water. Speciaalzaken, horeca en waterbus zorgen voor levendigheid. Gemeente en betrokkenen werken gezamenlijk aan de verbetering van het gebied. Met veel bewoners en ondernemers hebben we besproken wat we belangrijk vinden voor het Veerplein en omgeving. Dat is vastgelegd in de visie Veerplein en omgeving. De komende jaren stropen we de mouwen op. Bewoners, ondernemers en bezoekers spelen daarin een belangrijke rol. We gaan ontwerpen maken voor de buitenruimte. Met betrokkenen bepalen we wat daarbij het beste of meest praktische is. Daarbij houden we rekening met de belangen van elkaar.