Veerplein/Maasplein

Het Veerplein en omgeving is een prachtige plek in Zwijndrecht. Je kunt er mooi wonen, er zijn diverse (scheepvaart)bedrijven en je kunt er gezellig wat eten of drinken. En je hebt er een fantastisch uitzicht op de rivier en het schilderachtige Dordrecht.

Veerplein van bovenafWe gaan het Veerplein en omgeving opknappen. Er is een flinke kwaliteitsverbetering nodig. De kade is verzakt, dus die gaan we opknappen. Omdat de boel dan toch op de schop moet, pakken we meteen de rommelige omgeving aan. Zo doen we dat in één keer goed.

Definitief ontwerp Veerplein en omgeving

Samen met bewoners, ondernemers en geïnteresseerden is een visie met uitgangspunten opgesteld. Ze dachten ook mee over het voorlopig ontwerp. De visie en het voorlopig ontwerp zijn beide eerder door de gemeenteraad vastgesteld.  
Nu ligt het definitief ontwerp ter bespreking bij de gemeenteraad.

Het definitief ontwerp geeft een aangename sfeer aan het gebied met een nieuwe kade, meer groen, nieuwe bestrating en nieuwe parkeerplaatsen. Op het Maasplein zijn een paar proefvakken aangelegd waarvan er één geselecteerd wordt.

Definitief ontwerp en documenten

U kunt deze documenten online bekijken via bovenstaande links. Wilt u het liever op papier zien, dan kan dat bij de receptie in het gemeentehuis. In verband met de maatregelen rond het coronavirus vragen wij u hiervoor een afspraak te maken. U kunt op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur bellen naar telefoonnummer (078) 770 3776. 

Filmpje

Bekijk ook het filmpje waarin de wethouders Jos Huizinga (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Jacqueline van Dongen (Openbare Ruimte en Duurzaamheid) in het kort vertellen over het nieuwe Veerplein en omgeving. 


 

Planning

  • 30 juni 2020: gemeenteraad bespreekt het definitief ontwerp
  • Na zomervakantie 2020: herinrichten parkeerplaatsen Nieuwstraat
  • Begin 2021: herinrichten Maasplein
  • Zomer 2021: start vernieuwen kade Veerplein
  • Zomer 2022: herinrichten Veerplein.

Samen de mouwen opstropen 

Het Veerplein en omgeving is aantrekkelijk voor jong en oud. Met het historisch karakter is het er fijn om te wonen. Er kan volop geflaneerd worden op de splinternieuwe boulevard met prachtig uitzicht over het water. Speciaalzaken, horeca en waterbus zorgen voor levendigheid. Gemeente en betrokkenen werken gezamenlijk aan de verbetering van het gebied. Met veel bewoners en ondernemers hebben we besproken wat we belangrijk vinden voor het Veerplein en omgeving. Dat is vastgelegd in de visie Veerplein en omgeving. De komende jaren stropen we de mouwen op. Bewoners, ondernemers en bezoekers spelen daarin een belangrijke rol. We gaan ontwerpen maken voor de buitenruimte. Met betrokkenen bepalen we wat daarbij het beste of meest praktische is. Daarbij houden we rekening met de belangen van elkaar.