Parkeerterrein Walburg knapt op!

Het parkeerterrein van winkelcentrum Walburg knapt op! Nu de vernieuwing van winkelcentrum Walburg gereed is, is het tijd om te investeren in de buitenruimte. Tot en met 2021 worden er door aannemer De Kuiper Infrabouw, in opdracht van de gemeente Zwijndrecht, werkzaamheden uitgevoerd om het riool en de bestrating te vervangen en het mooier en groener te maken. En dat alles op de meest duurzame manier. De werkzaamheden voor fase 1 zijn nu in volle gang!

Parkeerterrein Walburg logo

Filmpjes werkzaamheden

   

 

Gezamenlijke aanpak

In 2014 maakte de gemeente afspraken met de eigenaren van het winkelcentrum om het winkelgebied gezamenlijk aan te pakken. De eigenaren investeerden in het winkelcentrum zelf. De gemeente richt de buitenruimte opnieuw in en vervangt het riool. 

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente legt een extra groot hoofdriool aan waardoor de afvoer van de wijk Walburg verbetert. Daarnaast komt er nieuwe bestrating en er komen nieuwe bomen en beplanting. De omgeving knapt ook op door de aanleg van ondergrondse containers voor glas en plastic. Verder wordt de mogelijkheid om fietsen te parkeren bij de ingangen van het winkelcentrum verbeterd en wordt er een nieuwe bewaakte fietsenstalling gebouwd.

Standpunt 3
Klik op de afbeelding om te zien hoe de nieuwe buitenruimte eruit komt te zien.

Planning

De uitvoering van het project is gestart in december 2019. De aannemer streeft ernaar halverwege 2021 klaar te zijn met de werkzaamheden. Helaas zullen de werkzaamheden overlast veroorzaken, dit proberen we tot een minimum te beperken.

Planning fasering werkzaamheden winkelcentrum Walburg
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Weekmarkt

De weekmarkt wordt, voordat de werkzaamheden aan het parkeerterrein Biesbos starten, verplaatst richting het tankstation, ter hoogte van de Albert Heijn. En zal terugkeren op de gebruikelijke plek. Er blijft dus altijd markt op donderdag.

Vragen over de werkzaamheden? Bezoek de marktkraam op donderdag!

De omgevingsmanager voor de werkzaamheden bij winkelcentrum Walburg staat iedere maand op de weekmarkt met een 'Walburg knapt op' kraam om je vragen te beantwoorden. Ben je benieuwd hoe het eruit gaat zien? Ook dan ben je van harte welkom om dit onder het genot van een kopje koffie te komen bekijken. De eerste keer is op donderdag 23 januari. Van 8.30 uur tot ongeveer 12:30 uur. Je bent van harte welkom!

De volgende keer is donderdag 20 februari. De keren daarna zijn:
19 maart 2020
16 april 2020
14 mei 2020
18 juni 2020

Ontwerp

Het ontwerp is gereed. Dit ontwerp is maandag 26 november 2018 tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden en daarna op enkele punten aangepast. Het college en de gemeenteraad hebben het ontwerp inmiddels vastgesteld. Bekijk hieronder het ontwerpen een 3D video

Parkeren

Door de sloop van het parkeerdek door het winkelcentrum verdwijnen ongeveer 100 parkeerplaatsen. Met de nieuwe inrichting wordt er nog steeds voldaan aan de norm van het aantal benodigde parkeerplaatsen. Wel beseffen wij ons dat er op donderdag en zaterdagmiddag een piekmoment is.

Tijdens de werkzaamheden
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Er blijven altijd parkeerplaatsen in de buurt beschikbaar, voor bewoners en bezoekers. We sluiten zo min mogelijk parkeerplaatsen af en er zijn tijdelijke parkeerplaatsen gecreëerd bij de Rotterdamseweg. We hebben winkeliers verzocht hun winkelpersoneel te vragen hun auto's straks hier te parkeren. Zodra de werkzaamheden van fase 1 gereed zijn is dit mogelijk. Het parkeerterrein bij de Aldi en Blokker is dan ook gereed.

Bereikbaarheid

De entrees en het winkelcentrum blijven ten alle tijden bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Ook voor de hulpdiensten.

Klimaatmaatregelen

Het klimaat verandert. Niet alleen wordt het warmer en droger, maar de kans op enorme hoosbuien neemt toe. Er komen grotere groenvlakken waarin bomen goed kunnen groeien. Dit maakt het gebied aantrekkelijker, maar zorgt ook voor verkoeling. Er worden verschillende boomsoorten geplant in het openbare gebied van Walburg. Door de aanplant van verschillende bomen wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan o.a. de volksgezondheid. Bomen zorgen voor schaduw, verkoeling en opvang van fijnstof. In de parkeervakken komen stenen die waterdoorlatend zijn om water te kunnen bergen bij regen. Het regenwater wordt afgevoerd via een aparte ondergrondse buis naar de omliggende singels. Ook komt er duurzame LED-verlichting.

Meer informatie

Op deze website (www.zwijndrecht.nl/walburgknaptop) komen regelmatig updates over de werkzaamheden. Ook op de wijkenwebsite kunt u bij 'werkzaamheden in de wijk' Walburg de werkzaamheden volgen. Zodra de uitvoeringsplanning van de aannemer beschikbaar is, wordt dit bekend gemaakt. Direct omwonenden ontvangen per brief meer informatie van de gemeente, maar ook van de aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Daarnaast is er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden een omgevingsmanager waarbij men terecht kan voor vragen. Zijn naam is Jasper Putter. Bereikbaar via walburg@dekuiperinfrabouw.nl en via de app 'Walburg knapt op' in de Playstore en Appstore. Met deze app kunnen de werkzaamheden op de voet gevolgd worden en kunnen vragen over de werkzaamheden gesteld worden. De omgevingsmanager is voor dringende vragen ook bereikbaar op 06 – 10 04 96 41.