Lindelaan West

Het westelijke gedeelte van de Lindelaan is toe aan een opknapbeurt. Deze reconstructie is noodzakelijk omdat de riolering, de stoep en bestrating verouderd zijn.

Het project wordt uitgevoerd vanaf de Burgemeester de Bruïnelaan tot aan het fietspad richting de Koninginneweg. Ook wordt de riolering en bestrating bij de garageboxen vervangen. In 2017 zijn we gestart met de voorbereidingen voor deze herinrichting. Op deze pagina vindt u meer informatie en de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lindelaan west

 

Wat gaat er gebeuren?

In 2019 worden de bestrating, de riolering en het groen vervangen. Doordat de bestrating en het groen worden vervangen, wordt de weg ook gelijk opnieuw ingericht. Dit doen we onder andere door de weg te versmallen en het aanbrengen van duidelijke parkeervakken. In 2017 en 2018 zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Zoals het graven van proefsleuven om de staat van de riolering en de ligging van kabels en leidingen vast te kunnen stellen, het onderzoeken van de bodem en de stand van het grondwater. Onder andere met deze gegevens is het ontwerp gemaakt.

Kraaijeveld's aannemingsbedrijf heeft begin maart 2019 opdracht gekregen om de werkzaamheden te gaan uitvoeren.

Het ontwerp

Het ontwerp dat tijdens de bewonersavond op 10 oktober 2018 is gepresenteerd kunt u hier bekijken. Voor het ontwerp is ook een 3d filmpje gemaakt. Het 3d filmpje kunt u hier bekijken.

Planning werkzaamheden

Fase 3 is gereed en open gesteld. Per 18 oktober is gestart met fase 4. Hiervoor hebben de bewoners een bewonersbrief ontvangen. Voor de werkzaamheden fase 4 zijn verkeersomleidingen ingesteld die met verkeersborden worden aangegeven.

Als gevolg van (onverwachtse) vervuilingen in de ondergrond is vertraging in de planning van de aannemer ontstaan. Naar verwachting lopen de werkzaamheden van de aannemer uit tot medio eind januari 2020.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over dit project? Neem dan contact op met de projectleider Ger Franssen via gja.franssen@zwijndrecht.nl of via telefoonnummer 14 078.