Eikeboomstraat en omgeving

Het gebied rondom de Eikeboomstraat is toe aan een grote opknapbeurt. De riolering, bestrating en het groen in het gebied zijn verouderd en zijn aan vervanging toe.

Eikeboomstraat en omgeving

Het project wordt uitgevoerd in de volgende straten: Eikeboomstraat, Groene Kruispad, Kruisstraat, Noteboomstraat, Schoolstraat, Wilgenstraat en Wilhelminastraat.

Wat gaat er gebeuren?

Het is de bedoeling om in 2020 de werkzaamheden uit te voeren. Hierbij wordt het riool vervangen of gerepareerd. De bestrating wordtt bijna helemaal vernieuwd en de groenvoorzieningen worden verbeterd. Om dit goed voor te bereiden zijn er al een aantal onderzoeken uitgevoerd. Zo zijn er proefsleuven gegraven om de ligging van de kabels en leidingen vast te kunnen stellen. Er worden nog meer onderzoeken verricht, zoals bijvoorbeeld een milieukundig bodemonderzoek.

Informatieavond

Op 8 november was er een Informatieavond bij de bewonersvereniging Swinstaete, Norderstedtplein 1.  Bewoners kregen die avond informatie over het project en konden hun ideeën delen.

Bewonersavond

Ter voorbereiding op deze werkzaamheden is op 8 november 2018 een informatieavond gehouden. Op deze druk bezochte avond is een presentatie gehouden van de komende werkzaamheden. Ook hebben we de aandachts- en knelpunten van de bewoners verzameld. Met deze punten proberen we in het ontwerp zoveel mogelijk rekening te houden. Binnenkort wordt op deze pagina een lijst met meest gestelde vragen gepubliceerd.

Het ontwerp

Het is de bedoeling om het voorlopig ontwerp in het 1e kwartaal van 2019 aan de bewoners te presenteren.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over dit project? Neem dan contact op met de projectleider Ger Franssen via gja.franssen@zwijndrecht.nl of via telefoonnummer 14 078.