Goed op weg / Projecten RSS icoon

Lees hier meer over grote projecten in de openbare ruimte, reconstructies van wegen/buurten en onderhoudswerkzaamheden.

 • Brusselsestraat

  Aan de Brusselsestraat 39, op de locatie van de voormalige gezinsvervangende woonvorm Oeverborgh, start AKM Projectontwikkeling binnenkort met de bouw van appartementencomplex Haut.

 • Eikeboomstraat en omgeving

  Het gebied rondom de Eikeboomstraat is toe aan een grote opknapbeurt. De riolering, bestrating en het groen in het gebied zijn verouderd en zijn aan vervanging toe.

 • Heer Oudelands Ambacht - Grote aanpak openbare ruimte

  De wijk Heer Oudelands Ambacht heeft last van verzakkingen in de openbare ruimte en tuinen. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed toegankelijk. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, de riolering, kabels en leidingen. De openbare ruimte moet daarom worden opgehoogd.

 • Herontwikkeling locatie voormalige Lindestein school (Buizerdstraat)

  In 2017 besloot het college van burgemeester en wethouders om de grond van de voormalige Lindestein school aan de Buizerdstraat 8 in Zwijndrecht te verkopen. Het schoolgebouw is al een aantal jaar niet meer in gebruik voor onderwijs en wordt het tijdelijk beheerd door een vastgoedbeschermer. In het kader van de herontwikkeling van deze locatie heeft het college besloten de voormalige school nu te laten slopen.

 • Jeroen Boschlaan - Grote aanpak openbare ruimte

  In 2020 starten we met grootschalig onderhoud aan de Jeroen Boschlaan. Dit is nodig omdat het riool, het asfalt van de rijbaan en de stenen van de parkeervakken en stoep aan vervanging toe zijn. Ook wordt de straat ingericht als fietsstraat.

 • Kort Ambacht Noord - Groot onderhoud van wegen en riolering

  In 2018 zijn we gestart met de voorbereidingen voor het grootschalig onderhoud aan wegen en riolering in Kort Ambacht Noord. Dit onderhoud is nodig omdat het riool en de stenen van de straat en stoep verouderd zijn. Ook moeten sommige plekken worden opgehoogd.

 • Noordoevers

  Noordoevers is een belangrijke toekomstige woningbouwlocatie in Zwijndrecht. De plek, midden in het groen en aan de oever van een uniek getijdenlandschap, is bij uitstek geschikt om er een prachtig woongebied voor Zwijndrecht van te maken. Samen met belanghebbenden en instanties onderzoekt de gemeente wat er nodig is om het gebied te ontwikkelen. Op 8 september 2020 heeft de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten voor de ontwikkeling van het gebied vastgesteld. Deze uitgangspunten worden nu verder uitgewerkt tot een masterplan.

 • Schildersbuurt - Grote aanpak openbare ruimte

  We knappen de Schildersbuurt op. Dit doen wij omdat het maaiveld is verzakt en het straatwerk in slechte staat verkeert. Daarbij is de riolering na zestig jaar aan vervanging toe.

 • Sportlaan en Nijverheidsstraat - Groot onderhoud aan wegen en riolering

  De bestrating en het riool in de Sportlaan en Nijverheidsstraat zijn aan vervanging toe. Daarom wordt het riool en de bestrating vernieuwd en wordt de weg waar nodig opgehoogd.

 • Sportlaan Heerjansdam

  De derde en laatste fase van het project voorzieningencluster in Heerjansdam is gestart. In deze fase worden 23 koopwoningen gebouwd aan de Sportlaan naast het Woonzorgcentrum Midden-Inn.

 • Sterrenbuurt fase 3- Grote aanpak openbare ruimte

  De Sterrenbuurt heeft last van verzakkingen. De eerste 2 fasen zijn reeds in de periode 2010/2011 opgeknapt. Op deze pagina vindt u informatie over het opknappen van fase 3 van de buurt.

 • Veerplein/Maasplein

  Het Veerplein en omgeving is een prachtige plek in Zwijndrecht. Je kunt er mooi wonen, er zijn diverse (scheepvaart)bedrijven en je kunt er gezellig wat eten of drinken. En je hebt er een fantastisch uitzicht op de rivier en het schilderachtige Dordrecht.

 • Witte de Withstraat - Groot onderhoud wegen en riolering

  In 2020 starten we met grootschalig onderhoud aan de wegen en riolering in de Witte de Withstraat en omgeving. Dit is nodig omdat het riool en de bestrating van de rijbaan, parkeervakken en stoep aan vervanging toe zijn. Ook moet op sommige plaatsen worden opgehoogd.