Goed op weg / Projecten RSS icoon

Lees hier meer over grote projecten in de openbare ruimte, reconstructies van wegen/buurten en onderhoudswerkzaamheden.

 • Brusselsestraat

  Aan de Brusselsestraat 39, op de locatie van de voormalige gezinsvervangende woonvorm Oeverborgh, start AKM Projectontwikkeling binnenkort met de bouw van appartementencomplex Haut.

 • Eikeboomstraat en omgeving

  Het gebied rondom de Eikeboomstraat is toe aan een grote opknapbeurt. De riolering, bestrating en het groen in het gebied zijn verouderd en zijn aan vervanging toe.

 • Heer Oudelands Ambacht - Grote aanpak openbare ruimte

  De wijk Heer Oudelands Ambacht heeft last van verzakkingen in de openbare ruimte en tuinen. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed toegankelijk. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, de riolering, kabels en leidingen. De openbare ruimte moet daarom worden opgehoogd.

 • Herinrichting Koninginneweg

  De gemeente Zwijndrecht heeft de Koninginneweg opnieuw ingericht vanaf de rotonde bij de Pieter Zeemanstraat tot en met de rotonde bij de Burgemeester Jansenlaan. Deze herinrichting was nodig om de doorstroming van het verkeer op dit gedeelte te verbeteren en de openbare ruimte beter in te richten.

 • Herontwikkeling locatie voormalige Lindestein school (Buizerdstraat)

  In 2017 besloot het college van burgemeester en wethouders om de grond van de voormalige Lindestein school aan de Buizerdstraat 8 in Zwijndrecht te verkopen. Het schoolgebouw is al een aantal jaar niet meer in gebruik voor onderwijs en wordt het tijdelijk beheerd door een vastgoedbeschermer. In het kader van de herontwikkeling van deze locatie heeft het college besloten de voormalige school nu te laten slopen.

 • Jeroen Boschlaan - Grote aanpak openbare ruimte

  In 2020 starten we met grootschalig onderhoud aan de Jeroen Boschlaan. Dit is nodig omdat het riool, het asfalt van de rijbaan en de stenen van de parkeervakken en stoep aan vervanging toe zijn. Ook wordt de straat ingericht als fietsstraat.

 • Kort Ambacht Noord - Groot onderhoud van wegen en riolering

  In 2018 zijn we gestart met de voorbereidingen voor het grootschalig onderhoud aan wegen en riolering in Kort Ambacht Noord. Dit onderhoud is nodig omdat het riool en de stenen van de straat en stoep verouderd zijn. Ook moeten sommige plekken worden opgehoogd.

 • Noordoevers

  Noordoevers is een belangrijke toekomstige woningbouwlocatie in Zwijndrecht. De plek, midden in het groen en aan de oever van een uniek getijdenlandschap, is bij uitstek geschikt om er een uniek woongebied voor Zwijndrecht van te maken.

 • Parkeerterrein Walburg knapt op!

  De vernieuwing van winkelcentrum Walburg is bijna gereed. Nu is het tijd om de buitenruimte op te gaan knappen. De bestrating ligt er slecht bij en de riolering is verzakt. De gemeente start eind dit jaar met de eerste voorbereidende werkzaamheden. Na de feestdagen gaat het project echt van start.

 • Schildersbuurt - Grote aanpak openbare ruimte

  We knappen de Schildersbuurt op. Dit doen wij omdat het maaiveld is verzakt en het straatwerk in slechte staat verkeert. Daarbij is de riolering na zestig jaar aan vervanging toe.

 • Sportlaan en Nijverheidsstraat - Groot onderhoud aan wegen en riolering

  De bestrating en het riool in de Sportlaan en Nijverheidsstraat zijn aan vervanging toe. Daarom wordt het riool en de bestrating vernieuwd en wordt de weg waar nodig opgehoogd.

 • Sportlaan Heerjansdam

  De derde en laatste fase van het project voorzieningencluster in Heerjansdam is gestart. In deze fase worden 23 koopwoningen gebouwd aan de Sportlaan naast het Woonzorgcentrum Midden-Inn.

 • Sterrenbuurt fase 3- Grote aanpak openbare ruimte

  De Sterrenbuurt heeft last van verzakkingen. De eerste 2 fasen zijn reeds in de periode 2010/2011 opgeknapt. Op deze pagina vindt u informatie over het opknappen van fase 3 van de buurt.

 • Van 't Hofflocatie

  Voor de Van 't Hofflocatie (Lindtsebenedendijk 149-151) wordt gekeken naar mogelijkheden voor woningbouw. Op deze pagina vindt u actuele informatie en de ontwikkeling van de plannen.

 • Wegwerkzaamheden

  Hier vindt u de actuele wegwerkzaamheden en afsluitingen i.v.m. evenementen. Klik op de straatnaam voor eventuele uitgebreidere informatie.

 • Witte de Withstraat - Groot onderhoud wegen en riolering

  In 2020 starten we met grootschalig onderhoud aan de wegen en riolering in de Witte de Withstraat en omgeving. Dit is nodig omdat het riool en de bestrating van de rijbaan, parkeervakken en stoep aan vervanging toe zijn. Ook moet op sommige plaatsen worden opgehoogd.