Fiets kwijt?

Om verrommeling in de openbare ruimte tegen te gaan en fietsenstallingen op orde te houden, houdt de gemeente een aantal keer per jaar waarschuwings- en fietsruimacties. Staat jouw fiets niet meer op de plek waar je hem hebt geparkeerd? Lees dan op deze pagina hoe je je fiets terug kunt krijgen.

fietsactie

Weesfietsen

Fietsen die langer dan 28 dagen geparkeerd worden in Zwijndrecht, kunnen als zogenoemde ‘weesfiets’ aangemerkt worden (APV art. 5:12 juncto 5.12A). Deze fietsen krijgen een waarschuwingssticker en worden verwijderd wanneer ze 28 dagen na het labelen niet zijn gebruikt. Op donderdag 13 juni en op 27 juni zijn er weer weesfietsacties gehouden.  Wil je weten of je fiets is weggehaald, kijk dan hier voor 13 juni, hier voor 27 juni en hier voor 1 augustus. Staat je fiets hierbij? Neem dan contact op met wijkbureau@zwijndrecht.nl.

Waarschuwing weesfiets label

Fout geparkeerde fietsen

Verkeerd gestalde (brom)fietsen worden voorzien van een sticker. Nadat het label is aangebracht heb je vervolgens 3 uur de tijd om je fiets te verwijderen. Fout gestalde fietsen zijn (brom)fietsen die binnen het stationsgebied niet (correct) binnen een van de toegestane gebieden geparkeerd staan (APV art.5:12). De toegestane gebieden zijn de bewaakte fietsenstalling en de nbewaakte fietsenstalling.

 

Fout geparkeerd weesfiets label

 

Wat gebeurt er met de verwijderde fietsen en waar kan ik mijn fiets ophalen?

Iedere verwijderde fiets wordt gecontroleerd op diefstal en geregistreerd. De (brom)fietsen blijven minimaal 3 weken op de fiets afhandelcentrale in Het Baken staan. Het adres is: Slagveld 99 in Zwijndrecht. Na de wettelijke termijn van 13 weken vervalt de mogelijkheid om de (brom)fiets terug te krijgen.

 

Vind je verwijderde fiets

Staat jouw fiets niet meer op de plek waar je hem hebt achtergelaten dan is uw fiets waarschijnlijk weggehaald.  Van de weggehaalde fietsen worden foto's gemaakt en op deze webpagina gepubliceerd nadat een actie is gehouden.

 

Waar en wanneer kan ik mijn verwijderde fiets ophalen?

Maak een melding via de app van de gemeente of via www.zwijndrecht.nl.  Ook kun je een mail sturen naar wijkbureau@zwijndrecht.nl.

 

Bij het ophalen moet je legitimatiebewijs overleggen, en een bewijs dat je eigenaar bent van de fiets (sleutel van het slot). Je zult ook €25 moeten betalen voor de gemaakte kosten. Dit bedrag moet je contant en gepast voldoen.

 

 

Waarschuwen

De gemeente Zwijndrecht verwijdert niet alleen fietsen, maar waarschuwt ook. Op verschillende momenten van het jaar worden de verkeerd gestalde fietsen rondom het stationsgebied voorzien van een waarschuwing.

 

waarschuwing