Fiets kwijt?

Om verrommeling in de openbare ruimte tegen te gaan en fietsenstallingen op orde te houden, houdt de gemeente een aantal keer per jaar waarschuwings- en fietsruimacties. Staat jouw fiets niet meer op de plek waar je hem hebt geparkeerd? Lees dan op deze pagina hoe je je fiets terug kunt krijgen.

 

fietsactie

Weesfietsen

Fietsen die langer dan 28 dagen geparkeerd worden in Zwijndrecht, kunnen als zogenoemde ‘weesfiets’ aangemerkt worden (APV art. 5:12 juncto 5.12A). Deze fietsen krijgen een waarschuwingssticker en worden verwijderd wanneer ze 28 dagen na het labelen niet zijn gebruikt. Op donderdag 13 juni, 27 juni, 1 augustus, 26 september  en 12 december zijn er weer weesfietsacties gehouden. Wil je weten of je fiets is weggehaald, klik dan hieronder op een datum en bekijk de foto's. Staat je fiets erbij? Lees hieronder hoe je de fiets weer terug krijgt.  

Waarschuwing weesfiets label

Foto's weggehaalde fietsen

13 juni 2019

27 juni 2019

1 augustus 2019

26 september 2019

12 december 2019

Waar en wanneer kan ik mijn verwijderde fiets ophalen?

De fietsen worden opgeslagen in de fietsafhandelcentrale aan het Slagveld 99 waar ze minimaal 3 weken blijven staan. Ook worden ze gecontroleerd op diefstal en geregistreerd.  

Is jouw fiets weggehaald, neem dan contact op via wijkbureau@zwijndrecht.nl of maak een melding via www.zwijndrecht.nl . Je kunt dan een afspraak maken wanneer je de fiets kunt ophalen. Bij het ophalen moet je je legitimatiebewijs overleggen en een bewijs dat je eigenaar bent van de fiets (sleutel van het slot). Ook moet je €25 betalen voor de gemaakte kosten. Dit bedrag moet je contant en gepast voldoen.

Na de wettelijke termijn van 13 weken vervalt de mogelijkheid om de (brom)fiets terug te krijgen.

Fout geparkeerde fietsen

Ook verkeerd gestalde (brom)fietsen worden voorzien van een sticker. Nadat het label is aangebracht heb je vervolgens 3 uur de tijd om je fiets te verwijderen. Fout gestalde fietsen zijn (brom)fietsen die binnen het stationsgebied niet (correct) binnen een van de toegestane gebieden geparkeerd staan (APV art.5:12). De toegestane gebieden zijn de bewaakte fietsenstalling en de onbewaakte fietsenstalling.

 

Fout geparkeerd weesfiets label

Waarschuwen

De gemeente Zwijndrecht verwijdert niet alleen fietsen, maar waarschuwt ook. Op verschillende momenten van het jaar worden de verkeerd gestalde fietsen rondom het stationsgebied voorzien van een waarschuwing.

waarschuwing