Uittreksels en aktes

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring dat u bij de gemeente Zwijndrecht staat ingeschreven als inwoner.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  U vraagt eenvoudig online een afschrift of uittreksel (akte) van de burgerlijke stand aan. Geboorte, overlijden, echtscheiding, trouwen en geregistreerd partnerschap behoren tot de burgerlijke stand.

 • Legalisatie handtekening

  Op sommige documenten moet u een gelegaliseerde handtekening zetten. Dat betekent dat degene die het document ontvangt, zeker weet dat u het document zelf heeft ondertekend. U kunt uw handtekening bij de gemeente laten legaliseren. Hiervoor zet u bij de gemeente uw handtekening op het document en toont u een identiteitsbewijs.

 • Verklaring omtrent het gedrag

  Bij een nieuwe baan kan de werkgever een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vragen. Deze verklaring noemen we ook wel 'Bewijs van goed gedrag'. Dit bewijs toont aan dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor die nieuwe baan of functie.

 • Persoonsgegevens veranderen

  Zijn uw gegevens in de basisregistratie personen (BRP) niet juist of niet volledig? Dan kunt u de gemeente vragen deze te verbeteren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om gegevens over uw naam of geboortedatum. U moet met een officieel document bewijzen wat de juiste gegevens zijn.

 • Buitenlandse (bron)documenten

  De gemeente werkt uw gegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP) als u een akte of een document heeft uit het buitenland.