Bijdrage energierekening voor minima

In de winter kan het moeilijk zijn om de hoge energierekening te betalen. Zeker nu er in 2024 geen prijsplafond meer is. Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Tijdelijk Landelijk Noodfonds Energie. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024.

Wie kan een aanvraag doen?

U kunt een aanvraag doen als:

  • het bruto inkomen van de volwassenen in het huishouden lager is dan 200% van het sociaal minimum. Dit is €3200,- voor alleenstaande (ouders) en €4480,- voor samenwonenden. De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld;
    èn
  • u meer dan 8% tot 10% van uw bruto inkomen kwijt bent aan uw energierekening.

Hoeveel is de bijdrage?

Of en hoeveel steun u ontvangt, hangt af van de hoogte van de energierekening en het bruto-inkomen. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan verrekent uw energieleverancier de steun met uw energierekening voor een periode van 6 maanden. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit.

Bijdrage aanvragen

Ga naar www.noodfondsenergie.nl en klik op 'Aanvraag doen'. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024. Huishoudens met vragen kunnen terecht bij de landelijke hulplijn van het Noodfonds. Aan het eind van uw aanvraag ziet u meteen of u kans maakt op steun.

Energietoeslag 2023

Heeft u een laag inkomen en heeft u nog niet de energietoeslag 2023 ontvangen? Vraag de energietoeslag aan via www.socialedienstdrechtsteden.nl/energietoeslag. Doe dit voor 1 april 2024. Inwoners die energietoeslag krijgen, kunnen ook een aanvraag voor het Noodfonds Energie doen.

Noodfonds energie