Week van de opvoeding

Elk jaar oktober is de Week van de Opvoeding. In deze week gaat het over om ontmoeting en uitwisselen van kennis over opvoeden. Dit gebeurt met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Zwijndrecht organiseert in die week activiteiten over opvoeden.

Het programma van De Week van de Opvoeding 2024 volgt zodra deze bekend is. U vindt het overzicht van activiteiten dan op deze pagina terug.

Heeft u nu (opvoed)vragen of hulp nodig?

Vivera Sociaal Wijkteam

Het Vivera Sociaal Wijkteam  is er voor alle inwoners van Zwijndrecht van 0 tot 100+ jaar. U kunt bij het wijkteam terecht met allerlei vragen. Denk hierbij aan vragen over opvoeden en opgroeien, jeugd, gezondheid, wonen, zorg en welzijn maar bijvoorbeeld ook geldzaken/zorgen, eenzaamheid of op het gebied van relaties. Mail naar info@stzwijndrecht.nl of bel naar 078 770 81 81.

Jeugdgezondheidszorg - Jong JGZ

Jeugdgezondheidszorg (Jong JGZ) is er voor alle kinderen en jongeren van 0-18 jaar en hun ouders/verzorgers. Heeft u vragen over voeding, verzorging of opvoeding? Jong JGZ denkt graag met u mee. Mail naar jgz-zwijndrecht@jongjgz.nl of bel naar 088 566 45 49.

Vragen voor u bijvoorbeeld terecht kunt:

  • Kan het zo zijn dat mijn kind een ontwikkelingsstoornis heeft?
  • Ik ben op zoek naar tips voor in de opvoeding van mijn kind, wie kan mij helpen?
  • Er zijn vermoedens van ADHD en hoe gaan we hiermee om?
  • Wij hebben relatieproblemen, kan iemand ons hierin ondersteunen?
  • Wij hebben thuis veel ruzie, hoe kunnen we de rust in huis herstellen?

Andere vragen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Week van de Opvoeding? Stuur dan een mail naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl